Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Termodynamický systém vytápění společnosti De Dietrich přináší lehčí a kompaktnější instalaci

4. 1. 2016 | JSP | www.ARPRO.com

Společnost De Dietrich, specialista na systémy vytápění, vyvinula vyspělé energeticky hospodárné řešení termodynamického vytápění, které zkracuje dobu instalace topení a potrubí o 20 %. To pro odvětví v rámci Evropy představuje celkovou roční časovou úsporu v hodnotě 200 000 GBP.

Na základě spolupráce společností JSP, výrobce materiálu ARPRO®, a De Dietrich, bylo vyvinuto vzduchové potrubí, které je součástí ohřívačů vody Kaliko. Nový produkt lze instalovat bez nářadí pouhým zacvaknutím, což pro instalatéry znamená značnou úsporu času.

Kromě toho jsou hmotnost i rozměry potrubí při zachování stejného průtoku vzduchu o 35 % menší a o 40 % užší než ocelové provedení. Vzduchové potrubí Kaliko tak lze použít
ve stísněnějších prostorách než tradiční plechové modely, což těmto výrobkům otevírá dveře k industriálním aplikacím tam, kde je dosud nemohli využít.

Instalatéři mohou své zákazníky ujistit, že vzduchotěsné řešení ARPRO® nabízí uživatelům kromě energeticky efektivnějších systémů také účinnější prevenci obvyklých závad systémů vytápění, jako je např. pokles tlaku či tepelné ztráty. Tepelně izolační vlastnosti materiálu ARPRO® navíc vyřešily další obvyklý problém kondenzace vlhkosti, takže systém nepoškozují sražené kapky vody.

Jiří Slezák, obchodní manažer pro evropský trh, vysvětlil, že tato inovace dokáže odvětví vytápění přinést značné úspory: „Materiál ARPRO® zkracuje dobu instalace o 20 %, rozměry a hmotnost potrubí jsou o 35 % menší, má vysokou strukturní pevnost, poskytuje lepší tepelnou izolaci, a je proto ideální pro aplikace v oboru vytápění, ventilace a klimatizace (HVAC).“

Tiskové materiály www.ARPRO.com

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021