Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Technologie, které téměř jistě změní náš život, business i ekonomiku

10. 6. 2013 | |

Žebříčky nejprogresivnějších nových technologií se objevují téměř neustále a všude. Málokterý objev není označen za průlomový a seznam velkých témat budoucnosti se dále a dále rozrůstá. Avšak ne každý nový objev dá vzniknout opravdovému trendu a ekonomiku nebo společnost skutečně změní – ty, které mají potenciál, aby ovlivnily způsob, jímž lidé žijí a pracují, a změnily hodnoty ve společnosti, jsou shrnuty v nové studii.

Disruptive Technologies: Advances that Will Transform Life, Business, and the Global Economy je zprávou poradenské společnosti McKinsey Global Institute. Společnost v ní identifikovala 12 technologií, které pravděpodobně budou mít v několika následujících letech skutečně rozsáhlá vliv na ekonomiku, techniku a život vůbec (zpráva počítá s obdobím do roku 2025). Zpráva zároveň říká, jak přesně tyto technologie náš svět změní a jaké výhody a nové problémy to přinese a nabízí tipy jak business sféru i pro instituce, jak se na ně připravit.

Zjistěte více o dalším vývoji mobilního internetu, automatizace práce vyžadující specializované znalosti (knowledge work automation), internet věcí, cloudové technologie, robotiku nové generace, autonomní mobilitu, genetiku, nové způsoby skladování energie, 3 D tisk, nové materiály, nové způsoby získávání fosilních paliv ale také energie z obnovitelných zdrojů, předpokládané rozšíření těchto technologií a jejich vliv na naše životy do roku 2025.

Shrnutí zprávy naleznete ZDE
Celou zprávu naleznete ZDE

www.mckinsey.com