Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Systém pro integraci hlubokého učení s internetem věcí

13. 11. 2020 | MIT | www.mit.edu

Hluboké učení je všudypřítomné, aniž si to mnohdy uvědomujeme. Tato forma umělé inteligence řídí vaše sociální média a pomáhá vám při hledání na Google. A možná nepotrvá dlouho a hluboké učení bude monitorovat vaše životně důležité orgány nebo ovládat spínání termostatu.

Výzkumníci z Massachusettského technologického institutu (MIT) nyní vyvinuli systém, který umožní integraci neuronových sítí hlubokého učení s novými a mnohem menšími zařízeními, jako jsou drobné počítačové čipy v nositelných lékařských zařízeních, domácích spotřebičích a 250 miliardách dalších zařízení, které společně tvoří internet věcí.

Internet věcí a hluboké učení

Nový systém, nazvaný MCUNet, navrhuje kompaktní neuronové sítě poskytující nebývalou rychlost a přesnost pro integraci hlubokého učení s fyzickými zařízeními vybavenými elektronikou, softwarem, senzory, pohyblivými částmi a síťovou konektivitou, která umožňuje těmto zařízením se propojit a vyměňovat data. Technologie by mohla v budoucnu usnadnit rozšíření internetu věcí a současně zlepšit bezpečnost přenášených dat.

Celý článek na MIT

Image Credit: MIT

-jk-