Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Synapticon: kyberfyzikální systémy na klíč

14. 8. 2013 | |

Společnost Synapticon začala nabízet ostatním firmám v oboru poradenství. Těží přitom ze zkušeností, které získala při vývoji nové platformy a OEM produktů v oblasti kyberfyzikálních systémů. Nová služba společnosti Synapticon zahrnuje poradenství ve všech otázkách spojených s vývojem komplexních elektromechanických produktů: mechanické součásti, obvody i software; od jednoduchých řídicích okruhů až po síťová rozhraní s komplikovanou strukturou. Poradenský tým Synapticonu byl sestaven ze specialistů na informační technologie a architekturu softwaru, distribuované řízení a systémy pro shromažďování dat, mechatroniku, kinematiku a kompozitní materiály.

„Získali jsme velké množství praktických zkušeností při vývoji našich systémů pro distribuované řízení na platformě DYNARC a hledání způsobů jejich uplatnění v široké škále aplikací. Bylo proto jenom přirozené nabídnout tyto poznatky také vývojářům z jiných firem. To neznamená jenom radit zákazníkům, jak používat naše produkty, ale také komplexně řešit zvláštní požadavky zákazníků za předem stanovenou cenu.“ vysvětluje Nikolai Ensslen, výkonný ředitel společnosti Synapticon.

Kromě své vlastní vývojové platformy používá Synapticon výkonný komerční software i opensource aplikace. Seznam referenčních projektů zahrnuje digitální i analogovou elektroniku, řídicí software, ale také návrhy různých mechanických a mechatronických systémů pro oblasti robotiky, automobilového a leteckého průmyslu, kosmického výzkumu, medicinských a průmyslových aplikací. Mezi zákazníky Synapticonu je řada leaderů oboru a z celého světa - od Kalifornie až po Jižní Koreu.

Více informací ZDE

Obrázek: Synapticon