Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Studenti Fakulty elektrotechnické ČVUT budou reprezentovat ČR na stáži v IBM Curych

11. 5. 2015 | FEL ČVUT | www.fel.cvut.cz

V ostré konkurenci studentů ze zemí střední a východní Evropy obstáli posluchači programu Otevřená informatika Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze Ondřej Borovec a Marcel Német a zúčastní se stáže v prestižním výzkumném středisku IBM ve švýcarském Curychu.

Z nominovaných 84 uchazečů prestižní stáž získalo pouze 6 studentů. Vedle Ondřeje Borovce a Marcela Németa, jediných zástupců České republiky, kteří v náročném výběrovém řízení uspěli, se do švýcarských laboratoří IBM chystají také tři studenti z Rumunska a jeden z Ukrajiny. 

K tomuto fenomenálnímu úspěchu se vyjádřil i děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze prof. Pavel Ripka: „Jsem opravdu hrdý na naše mladé kolegy, kteří již dokázali obstát ve velmi tvrdé konkurenci a kteří nám ukazují, že Fakulta elektrotechnická stále vychovává špičkové odborníky. Ukazuje se, že náročnost programu Otevřená informatika přináší studentům takové výsledky, kterým zatím nejsou jiné informatické vzdělávací směry schopny konkurovat.“ A dodává: „Oba studenti již za sebou mají stáž v IBM Česká republika, což mohlo při výběrovém řízení sehrát důležitou roli a zároveň tato skutečnost dokazuje důležitost propojení vysokoškolského studia a praxe. Pro fakultu je tento úspěch další velkou motivací a zároveň i odměnou.

Tiskové materiály FEL ČVUT