Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Stolní klimatické komory ESPEC

18. 3. 2017 | Jiří Melicherčík | TESTOVACÍ TECHNIKA s. r. o. | www.teste.cz

Japonská společnost ESPEC vyhrála se svou stolní teplotní (a vlhkostní) komorou řady SH/SU cenu iF Design Award 2016. Toto ocenění je udělováno již od roku 1953 a v současné době je celosvětově považováno za jedno z nejprestižnějších uznání výjimečného designu. V rámci tohoto ocenění jsou výrobky hodnoceny za jedinečnost, inovace, estetický vzhled, hodnotu značky, užitečnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí, jakož i za výkon a kvalitu.

Komory ESPEC řady SH/SU poskytují vysoký výkon a uživatelsky přívětivé ovládání s připojením k Ethernetu pro dálkové ovládání na minimálním půdorysu. Všechny modely jsou navrženy pro maximální flexibilitu testování, což umožňuje snadnou instalaci na jakémkoli místě. Komory jsou navrženy pro snadnou integraci s dalším zkušebním zařízením; propojením přes kompaktní svorkovnici je možné sestavit kompletní testovací stojan.


Obr. 1. Kompaktní design komory pro umístění na stůl

Kompaktní design

Všechny modely řady SH/SU jsou malé a lehké konstrukce a mohou stát na pracovním stole. Mají teplotní rozsah do 180 °C, rozsah vlhkostí od 30 do 95 % RH (obr. 1).

Optimální využití prostoru

Komory řady SH/SU jsou k dispozici ve třech různých výškách, s celkem devíti variantami provedení. Komory mohou stát volně, popřípadě na podstavci s policí a boxem na příslušenství, anebo mohou být umístěny v devatenáctipalcovém racku. Je možné také dodat podstavec s vestavěnou osmnáctilitrovou nádrží k zásobování vodou pro prodloužení doby testování vlhkosti.

Barevný dotykový LCD displej

Barevný dotykový LCD panel umožňuje nastavit různé úlohy.


Obr. 2. Komory lze přizpůsobit všem požadavkům

Dálkové monitorování a ovládání (připojení přes Ethernet)

Unikátní webová aplikace umožňuje uživateli sledovat provoz komory prostřednictvím osobního počítače. Bez jakéhokoliv softwaru lze sledovat a ovládat komoru přes webový prohlížeč na PC, chytrém telefonu a tabletu. Bezdrátové připojení a připojení několika komor je další možností usnadňující testování s komorami ESPEC.

USB port pro ukládání dat a výstup

Grafy trendů lze zobrazit ve webové aplikaci, popřípadě mohou být staženy na USB paměti. Komory značky ESPEC nově uvádí na český a slovenský trh společnost TESTOVACÍ TECHNIKA s. r. o. ve spolupráci s německým partnerem ThermoTEC Weilburg. Vzorovou komoru si lze prohlédnout na veletrhu Amper v expozici společnosti – hala V, číslo stánku 3.09. V případě zájmu o více informací, popř. nezávaznou cenovou nabídku, kontaktujte společnost TESTOVACÍ TECHNIKA s. r. o. (www.teste.cz) a získejte slevu 3 % z katalogových cen; v žádosti o nabídku uveďte heslo ELEKTRO.


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2017 na straně 77. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021