Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Stále úspěšně: 30 let SPS

27. 8. 2019 | Mesago Messe Frankfurt GmbH | https://sps.mesago.com

Vyhlídky na jubilejní ročník veletrhu SPS jsou opět velmi pozitivní a potvrzují význam tohoto odborného veletrhu pro chytrou a digitální automatizaci. Ve dnech 26. až 28. listopadu 2019 se v Norimberku očekává na 1 650 vystavovatelů – dodavatelů automatizace z celého světa. Představeny zde budou produkty a řešení i technologie budoucnosti udávající směr v odvětví automatizace.

Návštěvníci z České republiky na 2. místě

Návštěvníci veletrhu profitují mimo jiné ze široké nabídky tuzemských i zahraničních dodavatelů automatizace a digitalizace a ve třech dnech konání akce se jim dostane kompletního přehledu o trhu. Na předchozí ročník přijelo z České republiky 1 650 návštěvníků, z celkového počtu 65 700 návštěvníků. Česká republika je tak druhou nejsilněji zastoupenou zemí původu zahraničních návštěvníků. Pozitivní dojmy z tohoto odborného veletrhu návštěvníci potvrdili:

„SPS je nejlepší odborný veletrh, který znám – je to nezbytnost pro každého, kdo má co do činění s odvětvím automatizace!” uvádí Wolfgang Lex, projektový manažer Technology & Maker společnosti Conrad Electronic SE.

„Automatizace, umělá inteligence a internet věcí jsou přítomností a budoucností podniků, které chtějí zůstat konkurenceschopné. SPS ukazuje dostupné technologie a dává nahlédnout do trendů dalších let v těchto oblastech,” shrnuje Valerio Todeschini, Corporate Purchasing Manager, Rulmeca Holding S.p.A. jako návštěvník veletrhu v roce 2018.

Ve středu zájmu digitální transformace

Digitalizace se dostává čím dál více do středu zájmu i v odvětví automatizace. Vystavovatelé proto na místě předvedou svá řešení, ale také různé produkty a příklady využití v oblasti digitální transformace. To vše bude doplněno tematickými zvláštními plochami a přednáškami na veletržních fórech.

Guided Tours nabídnou i v letošním roce návštěvníkům z tuzemska i zahraniční příležitost navštívit k jednotlivým tématům při komentovaných prohlídkách inovativní vystavovatele. Guided Tours tak zprostředkují kompaktní přehled k tématům strojové učení a UI, simulace produktů a strojů, průmyslová bezpečnost ve výrobě, cloudové ekosystémy a prediktivní údržba. Hlavním zaměřením prohlídek jsou přitom skutečné use cases (případy užití).

Společné stánky a fóra doplňují nabídku veletrhu

Rozsáhlé vhledy do specifických témat a možnost konzultovat individuální požadavky s poskytovateli najdou návštěvníci u společných stánků:

  • „Automation meets IT“ v hale 6
  • „AMA Zentrum für Sensorik, Mess- und Prüftechnik“ v hale 4A.

Fóra svazu VDMA v hale 5 a svazu ZVEI v hale 6 i veletržní fóra v halách 3 a 10.1 nabídnou vysoce kvalitní a odborně specifické přednášky i pódiové diskuze. Návštěvníci zde mohou získat informace o tématech aktuálních pro celou branži a konzultovat s odborníky v osobních rozhovorech.

Optimální plánování návštěvy veletrhu

Další informace k akci, vstupenky, speciální cestovní nabídky i tipy pro přípravu najdete na webových stránkách sps-exhibition.com.

SPS IPC Drives se změnil na SPS

Od začátku roku 2019 nese SPS IPC Drives nové jméno: SPS – Smart Production Solutions. Jméno tohoto již 30 let etablovaného odborného veletrhu se změnilo, osvědčený koncept a obsahové zaměření zůstávají zachované a budou dále pokračovat. Pořádající společnost Mesago Messe Frankfurt GmbH tímto zohledňuje digitální transformaci tohoto odvětví a slibuje i nadále relevanci, kompetenci a výměnu informací na rovnocenné úrovni.