Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Správné praní pracovních oděvů

22. 2. 2019 | MEWA Textil-Service s.r.o. | www.mewa.cz

Čistící výkon domácích spotřebičů často nestačí k odstranění hrubé nečistoty. Průmyslové stroje to mohou udělat lépe nebo mohou také v případě potřeby oblečení impregnovat. Profesionální péče zajišťuje neomezený a trvalý ochranný účinek ochranného oděvu.

 

Průmyslová péče přináší optimální výsledky

Jako jiné oděvy musí být pravidelně prány také pracovní kalhoty, bundy nebo trička. Jednoduchý pracovní oděv mohou sice vyprat zaměstnanci doma v pračce, podle druhu znečištění to ale není vždy vhodné. Je-li pracovní oděv znečištěn rozpouštědly, barvami, laky, olejem, dehtem nebo chemikáliemi, může kontaminovat i části soukromého prádla. Z tohoto důvodu by neměl být pracovní oděv prán společně se soukromým oblečením. Výkon domácí pračky také často nestačí k tomu, aby byly odstraněny odolné průmyslové nečistoty. To je úkolem velkých pracích linek ve firmách poskytujících praní textilií.

Zde nabízí optimální řešení firma MEWA, která se zabývá praním textilií.

Úsporná a ekologická technika praní

Nejmodernější metody praní v počítačově řízených pracích linkách ve společnosti MEWA nabízí hygienické praní s jistotou zachování barev a příjemné hebkosti pro pokožku. Dosahuje se toho složením a množstvím pracích a pomocných prostředků, jakož i odladěným dávkovacím a řídicím systémem, upraveným podle stupně znečištění. Tím je dosaženo bezvadných výsledků a ve srovnání s běžnými pracími metodami až o 85 procent nižšího zatížení životního prostředí. K dalším procesům úpravy patří sušení a kontrola kvality. Zde se kontroluje, zda jsou části oděvů opět připravené k použití. Oděvy se zbytkovým znečištěním jsou odeslány podruhé do prádla, drobná poškození se opraví v šicí dílně. Program péče o pracovní oděvy firmy MEWA je účinný ekologický způsob pro údržbu textilií.

Správné praní pracovních oděvů MEWA 

Ochranný oděv patří do rukou profesionálů

Zvláštní pozornost je věnována ochrannému oděvu. Musí splňovat bezpečnostní vlastnosti a musí být odborně udržován, aby si uchoval dlouhodobě svou ochrannou funkci. U výstražného ochranného oděvu musí být například zaručena trvalá stálost výstražných barev a reflexní účinek. MEWA nabízí svým zákazníkům velmi kvalitní ochranné oděvy, jejich odborné ošetřování a kontrolu oděvů před dodáním zpět zákazníkovi. Ochranné funkce, které se mohou u osobních ochranných prostředků každodenním používáním v průběhu času měnit, podléhají v nájemním servisu pravidelné kontrole.

Tiskovém materiály MEWA Textil-Service