Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Společnosti ABB a Porsche se spojují s cílem podporovat další rozvoj e-mobility

23. 1. 2020 | ABB s.r.o. | www.abb.com

Společnost ABB, lídr v oblasti průmyslových technologií, a výrobce automobilů Porsche s hrdostí oznamují uzavření dohody o exkluzivním partnerství, jehož hlavním úkolem bude společná podpora e-mobility. Na základě víceúrovňové dohody se ABB stává s okamžitou účinností oficiálním partnerem týmu TAG Heuer Porsche Formule E. Pro Porsche Motorsport je rok 2020 prvním rokem, kdy se účastní mistrovství čistě elektrických vozů ABB FIA Formule E, jehož je ABB již třetím rokem titulárním partnerem.

Oznámení o partnerství bylo zveřejněno v předvečer 3. závodu 6. sezóny ABB FIA Formule E, který se pojede v chilském Santiagu za přítomnosti Petera Vosera, generálního ředitele a předsedy představenstva ABB, Michaela Steinera, člena představenstva Research and Development of Porsche AG, a Fritze Enzingera, viceprezidenta Porsche Motorsport. Pánové Voser, Steiner a Enzinger zde dnes oficiálně odhalili novou podobu vozu Porsche s upraveným designem a s logem ABB na přední i zadní části vozu.

ABB a Porsche se spojují s cílem podporovat další rozvoj e-mobility

„Jsme nadšeni, že ABB jako světový technologický lídr a přední společnost na trhu elektrických rychlonabíjecích stanic je nyní naším partnerem, s nímž budeme společně hledat a využívat další příležitosti, jak podporovat rostoucí poptávku zákazníků po elektrických vozech,“ uvedl Michael Steiner. „Toto partnerství podtrhuje strategii společnosti Porsche v oblasti e-mobility, kam patří mimo jiné investice ve výši 6 miliard euro do roku 2022.”

„Závody ABB FIA Formule E jsou více než automobilové závody, je to prostředí, v němž můžeme testovat naše inovativní technologie pro e-mobilitu, které mohou přispět ke snížení naší uhlíkové stopy a k vytváření lepšího budoucího světa,“ uvedl Voser. „Nedovedu si představit lepšího partnera než Porsche – ikonickou prémiovou značku automobilového průmyslu. Společně s ní se tak budeme podílet na rozvoji elektromobility.“

ABB a Porsche uzavřely také dohodu o instalaci rychlonabíjecích stanic v Porsche centrech a veřejných budovách v celém Japonsku. První instalace bude uvedena do provozu v polovině roku 2020. Další novinkou je, že testovacím jezdcem pro tým TAG Heuer Porsche Formule E je Simona De Silvestro, švýcarská ambasadorka ABB Formule E.

Rostoucí globální dosah ABB Formule E jasně ukazuje, že klíčem k úspěchu v této udržitelné formě motoristického sportu jsou inovativní technologie. Letos je to již šestá sezóna, kdy ABB FIA Formule E představuje 24 nejlepších pilotů, kteří usedají do kokpitů závodních vozů druhé generace, cestují do nových lokalit jako je Soul v Jižní Koreji a indonéská Jakarta a reprezentují deset globálních výrobků automobilů.

ABB se stalo globálním lídrem v oblasti k internetu připojených DC rychlonabíjecích stanic pro elektromobily. Do dnešního dne prodalo ABB více než 13 000 těchto stanic do více než 80 zemí celého světa.

Tiskové materiály ABB