Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Společnost RS Components významně rozšiřuje portfolio 3D tiskáren pro rychlou tvorbu prototypů

8. 10. 2015 | RS Components | cz.rs-online.com

Do nabídky produktů pro rychlou tvorbu prototypů přibudou nové 3D tiskárny Ultimaker 2 a vysoce kompaktní a snadno přenosný model 3D skeneru s vysokým rozlišením.

Společnost RS Components (RS), obchodní značka celosvětového distributora potřeb pro inženýry – Electrocomponents plc (LSE:ECM), dnes oznámila dostupnost celé řady nových řešení 3D tisku, která konstruktérům elektroniky a mechanických součástí umožní rychle vytvářet prototypy produktů. 

Modely Ultimaker 2 „Go a „Extended″

Mezi nové modely v portfoliu produktů pro rychlou tvorbu prototypů společnosti RS patří tiskárny Ultimaker 2 „Go″ a Ultimaker 2 „Extended″, které jsou, stejně jako stávající stolní 3D tiskárna Ultimaker 2, založeny na hojně rozšířené technologii Fused Filament Fabrication (FFF) a umožňují používat širokou škálu tiskových vláken, včetně oblíbených materiálů PLA a ABS. 

Model Ultimaker 2 „Go″ je lehká, vysoce kompaktní 3D tiskárna, která používá přívětivé uživatelské rozhraní, díky kterému je ideální volbou pro nováčky v oblasti 3D tisku, přičemž však nabízí tisk prémiové kvality. Tiskárna Ultimaker 2 „Go“ není vybavena vyhřívanou tiskovou plochou a umožňuje tak rychlý tisk bez prodlev. Nabízí rozměry tisku 120 x 120 x 115 mm a díky vysoce kompaktnímu, štíhlému provedení a speciálnímu cestovnímu pouzdru se jedná o snadno přenosný produkt, který je ideální pro použití na nejrůznějších místech. 

Tiskárna Ultimaker 2 „Extended″ se oproti tomu pyšní jednou z nejvyšších rychlostí a přesností tisku, kterými současné stolní 3D tiskárny disponují, a nabízí úctyhodné rozměry tisku 230 x 225 x 305 mm a vyhřívanou tiskovou plochu s pracovní teplotou 50 až 100 °C. Mezi společné vlastnosti všech tiskáren Ultimaker 2 patří rozlišení vrstev 0,02 mm, rychlost tisku v rozsahu 30 až 300 mm/s, teplota trysky 180 až 260 °C, průměr trysky/vlákna 2,85 až 0,4 mm a samostatný tisk z karty SD obsahující soubor se 3D modelem.

3D skener Matter & Form

Stolní 3D skener Matter & Form – nové, cenově dostupné zařízení, navržené pro práci se 3D tiskárnami. Skener je vybaven pohyblivou kamerou s vysokým rozlišením se dvěma lasery a také otočnou platformou, které umožňují rychlé, snadné a přesné skenování 3D objektů, a s jejichž pomocí je dokončení celé operace často otázkou pouhých několika minut. 

Tento skener konkuruje celé řadě mnohem dražších 3D skenerů, které jsou v současnosti dostupné na trhu – je schopen zachytit přibližně 2000 bodů za sekundu s přesností ±0,25 mm a rozlišením ±0,43 mm a detaily povrchu tak snímá s velmi vysokou přesností. Je nabízen ve velmi elegantním skládacím provedení o rozměrech 34,5 x 21 x 34,5/8,5 cm (V x Š x D v otevřeném/zavřeném stavu) a hmotnosti pouhých 1,71 kg. Plně sestavený a otestovaný skener dokáže snímat předměty o průměru až 18 cm a výšce až 25 cm a skeny ukládat ve formátech .STL, .OBJ a point-cloud .PLY.

Tiskárny Ultimaker 2 „Go″ a „Extended″ a 3D skener Matter & Form jsou nyní dostupné u společnost RS Components.

Tiskové materiály RS Components

RS Components Sp. z o.o.

RS Components Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
Warszawa
02-785
cz.rs-online.com