Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Společnost LS IS se zařadila mezi světovou špičku v kvalitě fotovoltaických panelů

4. 4. 2013 | |

Japonský časopis PVeye zveřejnil výsledky svého několikaletého hodnocení dlouhodobé spolehlivosti solárních panelů jednotlivých předních světových výrobců. Jihokorejský výrobce LS IS se umístil hned za německým SolarWorld a čínským Suntech Power.

LSIS se tak zařadil mezi tři nejúspěšnější společnosti operující na Japonském trhu, co se týče dlouhodobé spolehlivosti jimi vyráběných panelů. Japonský odborný časopis pro fotovoltaiku PVeye dlouhodobě sledoval solární panely z hlediska kvality a spolehlivosti a honotil je z několika různých hledisek. Absolutním vítězem hodnocení se stal německý SolarWorld se ziskem 25 bodů z 28 možných, za ním skončil čínský Suntech Power s 22 body, třetí byl jihokorejský LSIS.

Redakce PVeye vysvětluje, proč toto hodnocení provedla: běžně se srovnávají okamžité (absolutní) parametry jako je účinnost nebo cena za vygenerovanou jednotku energie, ty ale nevypovídají o skutečné hodnotě panelů. Proto jsme do hodnocení zahrnuli také faktor dlouhodobé spolehlivosti.

Během 20 let testování PVeye stanovilo čtyři klíčová kritéria dlouhodobé spolehlivosti: celkovou důvěryhodnost výrobce (historie, zkušenosti, renomé) odolnost povětrnostním vlivům a zbytkovému teplu, záruku (záruky v případě, že se u výrobku projeví vada, a pokles výkonu v průběhu životního cyklu) a certifikaci. LS IS byl první Korejskou firmou, která do FV odvětví vstoupila, a to již v roce 1986 a dosáhnul dobrého ohodnocení ve všech čtyřech kategoriích.

Maximální počet bodů (8) za důvěryhodnost získali celkem čtyři výrobci: SolarWorld, Suntech Power, LS IS a Panasonic. Nejvyššího možného skóre za odolnost dosáhli také čtyři výrobci: SolarWorld, Mitsubishi, Yingli Green a SunPower.
V první pětadvacítce se umístilo 9 výrobců z Číny, 8 z Japonska, 4 z Jižní Koreje, 2 z Taiwanu, 1 z Německa a 1 z USA. Maxima 4 bodů za certifikaci dosáhli dva korejští výrobci Hansol Technics a S Energy.

PVeye ohodnotilo vice než 20 leté působení výrobců na trhu a dodalo nový rozměr posuzování kvality solárních panelů, nad rámec srovnávání okamžitých parametrů. LS IS je díky dosaženým výsledkům opět o krok blíže tomu, aby se stal předním globálním hráčem nejen na trhu s fotovoltaickými panely, ale také výměníky, spojovacími panely, monitorovacími zařízeními a v projekční činnosti.

Do portfolia LS IS dále patří řešení a systémy pro chytré sítě, elektromobilitu, energetiku, přenos HVDC, automatizaci dále pohony a jističe. V současnosti hledá společnost nové obchodní partnery také pro vstup na trh v České republice.

Bližší informace na kontaktech níže nebo v redakci Elektro.


LS IS Co., Ltd.
Tel: +82 2 2034 4756
E-mail gkim@lsis.biz
Web: www.lsis.biz/media/press/detail.aspx

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021