Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Společnost ABB představila rodinu robotů SCARA

14. 1. 2016 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

Rodina robotů typu SCARA, nesoucí označení IRB 910SC, přichází na trh. SCARA je zkratka názvu Selective Compliance Articulated Robot Arm. SCARA Robot IRB 910SC je nejnovější přírůstek do rodiny malých robotů od ABB, má nosnost až 6 kg a dodává se ve třech konfiguracích (IRB 910SC –3/0.45, IRB 910SC – 3/0.55m, a IRB 910SC – 3/0.65). Všechny typy mají modulární konstrukci s různými délkami ramene a s dosahem 450 mm, 550 mm a 650 mm.

„Při konstrukci robota IRB 910SC jsme kladli důraz na vysokou rychlost a přesnost, uvedl Phil Crowther, produktový manažer ABB pro malé roboty. „Naše roboty IRB 910SC jsou sice rozměrově malé, vyznačují se však stejnými výkonovými charakteristikami a promyšlenou konstrukcí jako jiné manipulátory z rodiny malých robotů od ABB, například pokročilým řízením trajektorie a vysokou přesností při malé zástavbové ploše.″

Robot si poradí i s manipulací s léky

Rodina robotů ABB typu SCARA je určená pro řadu všeobecných aplikací, které vyžadují rychlé pohyby pro dosažení krátkých cyklových časů, například při paletizaci, manipulaci díly, zakládání a montáži. Řada robotů SCARA je ideální pro zákazníky, kteří vyžadují krátký čas cyklu, vysokou přesnost a vysokou spolehlivost při montážích malých součástí. Roboty jsou rovněž vhodné například pro automatizaci laboratoří a manipulaci s léčivy.

„Variabilní dosah 450 mm, 550 mm a 650 mm nabízí zákazníkům možnost vybrat si nejvhodnější rozměrovou variantu pro daný úkol,″ dodává Phil Crowther. Každá varianta robotu SCARA má stupeň krytí IP54 pro optimální ochranu proti prachu a kapalinám. Robot umožňuje instalaci například i na desku pracovního stolu.

Společnost ABB (www.abb.com) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 140 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má 7 výrobních závodů, 4 výzkumná a vývojová centra a poskytuje komplexní služby. ABB Česká republika zaměstnává více než 3 400 lidí.

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Poskytuje mimo jiné softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. Společnost ABB celosvětově instalovala více než 250 000 robotů.

Veškeré výrobky ABB Robotika plně podporuje globální prodejní a servisní organizace ABB Robotika v 53 státech a na více než 100 místech. 

Pro další informace navštivte stránku www.abb.cz/robotika

Tiskové materiály ABB

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021