Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Špičkově zastoupený veletrh IMT

6. 6. 2016 | Veletrhy Brno, a. s. | www.bvv.cz

Brněnský veletrh IMT, který je součástí podzimních veletrhů konaných od 3. do 7. října 2016, je největší středoevropskou přehlídkou odvětví obráběcích a tvářecích strojů včetně dodavatelů pohonů, řídicích jednotek, nástrojů aj. Odvětví se vyvíjí velmi pozitivně a v minulém roce rostl jak náš vývoz, tak dovoz obráběcích a tvářecích strojů na český trh.

Veletrhy Brno IMT

Po rekordním roce 2014 loni následoval další mírný růst, vývoz se meziročně zvýšil o 3,7 % a markantního nárůstu dosáhl zejména export tvářecích strojů k opracování kovů a bucharů. Ještě rychleji, o plných 16 %, meziročně vzrostl dovoz na český trh. Českému průmyslu se daří, což akceleruje poptávku po obráběcích a tvářecích strojích, přičemž nejrychleji loni rostl dovoz obráběcích strojů pro broušení. Z pohledu teritorií je nejvíce českého vývozu realizováno do Německa, i když tamní odběr loni mírně poklesl. Druhá příčka přes výraznější pokles nadále patří Rusku, na které se ovšem po výrazném vzestupu dotahuje třetí Čína. Více než třetina obráběcích a tvářecích strojů se k nám loni dovezla z Německa, následují dodavatelé z Itálie, Tchaj-wanu, Japonska a Švýcarska.

Na veletrhu IMT 2016 se představí všichni tradiční významní účastníci a lídři oboru. Za obráběcí stroje to jsou firmy jako KOVOSVIT MAS, TAJMAC-ZPS, DMG MORI SEIKI, YAMAZAKI MAZAK, z výrobců nástrojů pak GÜHRING, HOFFMANN, opět po roce ISCAR a TUNGALOY. V oboru tváření pořadatelé registrují meziroční nárůst plochy u hlavních lídrů a přibyly také nové firmy například z Německa a Itálie. Potěšitelný je rovněž návrat významných firem, které v posledních letech nevystavovaly, jako například DIETZ SYSTEME nebo GORE.

Po dlouhé době bude opět obsazen pavilon Y, a to společností 4ISP, která zde poprvé a s ročním předstihem představí svůj inovativní projekt Eurazio. Jde o prodejní showroom s více než padesáti typy CNC průmyslových laserů, frézek a dalších strojů, který se otevře v září 2017 v Modleticích u Prahy. V chystaném předváděcím centru s celoevropskou působností dostanou zákazníci možnost otestovat si za asistence profesionálního technika různé typy strojů od různých výrobců přímo na svých materiálech. Centrum nabídne také dodávky individuálních a modifikovaných strojů pro specifické potřeby. Návštěvníkům MSV 2016 společnost 4ISP představí nejmodernějších technologie v oblasti laserového řezání a značení včetně několika novinek. V pavilonu Y budou k vidění například technologie pro značení 3D objektů a unikátní stroje na velmi přesné a rychlé řezání kovů, které se na trhu objevily v letošním roce.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.bvv.cz/imt/.

Tiskové materiály Veletrhy Brno, a. s.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021