Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Softstartéry firmy TELE – Haase

17. 6. 2020 | KUČERA – Spínací technika s. r. o. | www.spinacitechnika.cz

Vedle svého hlavního výrobního programu časových a hlídacích relé pro monitorování procesů nabízí firma TELE-Haase ve svém sortimentu i akční členy po jejich řízení. Jednak jsou to fázově řízené tyristorové regulátory pro ohmické i indukční zátěže, ale hlavně rozběhové členy asynchronních motorů – softstartéry.

Softstartéry firmy TELE – HaaseVedle svého hlavního výrobního programu časových a hlídacích relé pro monitorování procesů nabízí firma TELE-Haase ve svém sortimentu i akční členy po jejich řízení. Jednak jsou to fázově řízené tyristorové regulátory pro ohmické i indukční zátěže, ale hlavně rozběhové členy asynchronních motorů – softstartéry. Výjimečný svými parametry i názvem je v této nabídce typ s označením CHRISTIAN P – 4.0/RL/TP/IC.

Jde o dvoufázově řízený rozběhový člen pro motory s max. trvalým proudem 9 A (4 kW při 400 V). Vedle řízeného rozběhu i doběhu s odděleným nastavením času a momentu umožňuje dvěma digitálními vstupy volit směr otáčení i reverzaci v bezproudovém stavu. Samozřejmostí je automatická kontrola sledu a výpadku fáze a interní hlídání teploty polovodičů. Nechybí ani přehledná indikace, diagnostika a interní nebo externí reset. Aplikací interního překlenovacího relé v sobě softstartér zahrnuje optimální kombinaci robustní reléové techniky a výkonových polovodičů. Rozběhový člen je k dispozici v jednodušší verzi s ochranou motoru nastavitelným proudovým omezením (do 50 A) nebo ve standardní verzi s nuceně vedenými kontakty. Tím je softstartér galvanicky oddělen od sítě, takže odpadá nutnost použití stykače a softstartér se nastavuje podle jmenovitého proudu motoru. Vzhledem k tomu, že softstartér má na liště DIN šířku pouze 22,5 mm, uživatel ušetří nejen místo, čas montáže ale i finance za další přístroj. Svoje uplatnění nalezne softstartér všude, kde se využije jeho úspora místa, schopnost reverzace a snadná instalace. Další informace u distributora.

KUČERA – Spínací technika s. r. o., Bořitov, Nám. U Václava 8, 679 21 Černá Hora,
tel.: +420 516 437 572, e-mail: office@spinacitechnika.cz, www.spinacitechnika.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021