Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Sofistikované nabíjecí systémy pro automatizovaně řízené vozy (AGV)

14. 3. 2019 | Stäubli Systems, s. r. o. | www.staubli.com

Průmysl 4.0 a Logistika 4.0 jdou ruku v ruce v těsné synergii. Nové technologie významně mění logistiku budoucnosti. Automatizace, vytváření sítí, decentralizace a schopnosti v reálném čase již nejsou neznámé pojmy.

V oblasti intralogistiky i externí logistiky probíhá trend směrem k pružným systémům a její neúprosná expanze umožňuje manipulaci s produkty ještě efektivněji, bezpečněji a hospodárněji. Tento vývoj vyžaduje rozhraní a spojení pro data, energii a signály, které zajišťují bezpečný provoz systémů. Elektrické konektory Stäubli, spolehlivé a vysoce výkonné konektory, poskytují účinná standartní či na míru přizpůsobená řešení pro vnitřní i venkovní použití. Tyto výrobky se vyznačují vysokou úrovní bezpečnosti a prokazatelnou kvalitou.

V logistice je vše neustále v pohybu

Zboží se přesouvá ze skladu k přepravě, je skladováno, když dorazí na nakládací stanici a je přemisťováno přepravními vozidly. Elektricky a automaticky řízené vozy (AGV) jsou nedílnou součástí logistických aplikací budoucnosti. Napájené bateriemi procházejí skladiště nebo kontejnery a výrazně přispívají ke zvýšení účinnosti a snížení nákladů v logistických procesech. Dále tato vozidla umožňují dopravu bez emisí a šetrnou k životnímu prostředí.

Automatické systémy výměny baterií a vysoce výkonné nabíjecí stanice se používají k udržování AGV v neustálém pohybu a zabraňují narušení pracovního toku. Důležitým faktorem, který pomáhá vyhnout se výpadkům, je rychlé nabíjení. Švýcarská společnost Stäubli Electrical Connectors má dokonale přizpůsobená, výkonná a bezpečná řešení pro téměř každou výzvu dobíjecích aplikací. Jedno z nich, automatický nabíjecí systém QCC, uvidíte v živé demonstraci i na stánku Stäubli na veletrhu Amper 2019 v Brně.

Jednoduché a flexibilní řešení napojení

Automatická výměna baterií je robotem řízený proces, takže připojení přenosu energie musí být výměnné a oddělitelné. Chyby vyrovnání do určité míry vyžadují kompenzaci a řešení připojení musí vydržet vysoký počet napojovacích cyklů. Modulární konektorový systém Combi-Tac společnosti Stäubli umožňuje volnou konfiguraci přenášeného média. Pro tuto aplikaci je vybaven doplňkovým rámem, který kompenzuje nepřesnosti při vedení.

K dispozici je výběr různých kontaktů a základů kontaktů s vysokou hustotou; speciální kontakty Last-Mate-First-Break monitorují a kontrolují stav připojení a poskytují větší bezpečnost. Modul 10 Gbit pro průmyslové aplikace Ethernet splňuje požadavky CAT 6 A a je vhodný pro výměnu dat v reálném čase.


Vyšlo v časopise Elektro č. 3/2019 na straně 51. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021