Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Skončil 25. ročník veletrhu SPS IPC Drives

28. 11. 2014 | |

Ve dnech 25. – 27. října 2014 se na výstavišti v Norimberku konal jubilejní 25. ročník veletrhu pro automatizaci a automatizační techniku SPS IPC Drives. Veletrh patří k nejvýznamnějším evropským akciím pro tento segment. Tematicky má široký záběr od řídicí techniky a průmyslových počítačů, HMI rozhraní a zařízení pro průmyslovou komunikaci přes pohony, senzory a snímače a mechanickou infrastrukturu až po průmyslový software.

Ve 14 halách se představilo 1 602 vystavovatelů, návštěvnost dosáhla 56,787 osob. Veletrh doprovázel největší německý uživatelsky zaměřený automatizační kongres, a bohatý doprovodný program v menších přednáškových sálech i ve fórech na výstavní ploše (fórum Německého elektrosvazu ZVEI a nebo Svazu německého průmyslu VDMA). Každý návštěvník si tak mohl udělat celkový přehled o nabídce a trhu v oboru průmyslové automatizace.

Nepřehlédnutelné byly zejména expozice představující celkové řešení integrované výroby s využitím možností, které poskytuje prostředí internetu věcí. Kromě společnosti Siemens, jejíž ucelená expozice pokrývala celou plochu Haly 11, to byly zejména ABB, Rittal, Wago, Phoenix Contact, Festo, Bosch, či GE Inteligent Platforms.

Veletrh je mezinárodní a má velký podíl neněmeckých vystavovatelů - letos to bylo konkrétně 508. Významně zastoupena byla i Česká republika a její elektroprůmysl ať už jako celek prostřednictvím stánku Agentury na podporu obchodu CzechTrade a Českomoravské elektrotechnické asociace ElA , tak samostatnými expozicemi společností jako byl Atas Náchod, EM Brno, Exmont Energo, Labarra, PZK Brno, TES Vsetín, TG Drives nebo TOS Znojmo.

Více na SPS IPC Drives