Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ŠKODA AUTO bude od roku 2020 v Mladé Boleslavi vyrábět vozy s čistě elektrickým pohonem

17. 11. 2017 | ŠKODA Auto a. s. | www.skoda-auto.cz

ŠKODA AUTO bude vozy s čistě elektrickým pohonem vyrábět v závodě v Mladé Boleslavi. Již od roku 2019 bude ŠKODA AUTO vyrábět i elektrické komponenty pro plug-in-hybridy. Výroba elektromobilů a elektrických komponentů představuje velký krok při realizaci strategie společnosti.

ŠKODA AUTO bude od roku 2020 v Mladé Boleslavi vyrábět vozy s čistě elektrickým pohonem

„Budoucnost značky ŠKODA bude elektrická,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier. „Plánujeme, že do roku 2025 zákazníkům nabídneme pět vozů s čistě elektrickým pohonem v různých segmentech. Těší nás, že první vůz značky ŠKODA s čistě elektrickým pohonem bude vyráběn v České republice. Toto rozhodnutí potvrzuje velkou důvěru koncernu v zaměstnance společnosti ŠKODA AUTO. Je to důležitý krok pro budoucnost značky ŠKODA i České republiky jako jednoho z center automobilového průmyslu,“ dodává Bernhard Maier.

Vedle výroby elektromobilů se budou v mladoboleslavském závodě od roku 2019 vyrábět také elektrické komponenty pro plug-in-hybridní vozy několika značek koncernu Volkswagen.

První elektrifikovaný sériový model značky ŠKODA na trh vstoupí již v roce 2019: bude to ŠKODA SUPERB s plug-in-hybridním pohonem, který bude sjíždět z linky v závodě v Kvasinách. V roce 2020 k němu v Mladé Boleslavi přibude první model s čistě elektrickým pohonem. Na letošním autosalonu Auto Shanghai automobilka představila elektrickou studii ŠKODA VISION E – svou představu o budoucnosti autonomní jízdy s elektrickým pohonem.

Elektrifikace modelové palety značky ŠKODA a výroba elektrických komponentů pro koncern Volkswagen patří mezi důležité pilíře Strategie 2025. Dalšími důležitými oblastmi jsou digitalizace produktů a procesů, vstup na nové trhy a rozšiřování klasické výroby automobilů o mnoho dalších služeb, souvisejících s mobilitou.

Tiskové materiály ŠKODA Auto