Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Siemens rozšiřuje portfolio automatů pro zpracovatelský průmysl

1. 7. 2015 | Tisková zpráva Siemens | www.siemens.com

Siemens dále rozšiřuje své portfolio automatů a jejich použitelnost pro stále sofistikovanější úkoly ve zpracovatelském průmyslu. Uživatelé těchto vysoce dostupných, flexibilně konfigurovatelných automatů nabízejících vysokou úroveň zabezpečení, získají jejich pořízením dlouhodobou ochranu svých investic.

Siemens rozšiřuje portfolio automatů pro zpracovatelský průmysl:

  • Vylepšená verze automatu Simatic S7-410
  • Dlouhodobá ochrana investic společností
  • Vysoce dostupné a škálovatelné automaty pro farmaceutické, chemické, kovozpracující a potravinářské společnosti
  • Teplotní rozsah automatu Simatic S7-410 je rozšířen až na 70°C

Prvním krokem bylo vybavit Simatic S7-410 standardním povlakem pro provoz v toxických prostředích a dále zvýšit odolnost proti selhání redundantního systému. Siemens také rozšířil rozsah provozních teplot přístroje až na 70°C, což umožňuje uživatelům nasadit systém Simatic PCS 7 v náročných prostředích, jako například při zpracování ropy a zemního plynu. Mezi další kroky patří rozšiřování možností Profinet komunikace za účelem zvýšení dostupnosti a provozuschopnosti.

Automat Simatic S7-410 je nedílnou součástí procesního řídicího systému Siemens Simatic PCS 7 a v současné době představuje nejvýkonnější procesor pro použití ve zpracovatelském průmyslu. To se ukazuje hlavně v jeho škálovatelnosti. Nyní je možné použít jednotný hardware i software jak na aplikacích malých velikostí od 100 vstupů/výstupů, až po velké systémy s více než 100 000 vstupy/výstupy. Automat Simatic S7-410 je k dispozici ve standardním provedení i ve verzi zajišťující vysokou dostupnost a v bezpečnostním provedení. Přístroj tak splňuje veškeré požadavky podniků zpracovatelského průmyslu, ať už se jedná o společnosti chemického, sklářského, kovozpracujícího, potravinářského, farmaceutického, či vodárenského průmyslu, nebo odvětví zpracovávajících solární energii, ropu a zemní plyn, či odpadní vody.

Automaty pro zpracovatelský průmysl

Siemens dále rozšiřuje své portfolio automatů i jejich použitelnost pro stále sofistikovanější úkoly ve zpracovatelském průmyslu. Uživatelé těchto vysoce dostupných, flexibilně konfigurovatelných automatů nabízejících vysokou úroveň zabezpečení, získají jeho pořízením dlouhodobou ochranu svých investic.

Siemens, s. r. o.

Siemens, s. r. o.
Siemensova 1
Praha 5
155 00
www.siemens.cz