Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Siemens představuje nové vážící moduly

19. 8. 2016 | Siemens Česká republika | www.siemens.cz

Společnost Siemens představuje nové moduly připravené na novou generaci programovatelných automatů Simatic - Siwarex WP521 ST a WP522 ST. Jedná se o první moduly, které byly speciálně vyvinuty pro účely vážení v rámci řídicího systému Simatic S7-1500. Oba vážící moduly jsou ideálním řešením pro jednoduchou integraci standardních aplikací pro vážení, např. plošinových nebo násypných vah, do PLC Simatic S7-1500.

Vážící moduly jsou k dispozici v provedení s jedním nebo dvěma kanály. Siwarex WP521 ST má jeden kanál pro jednu váhu, zatímco Siwarex WP522 ST disponuje dvěma kanály pro připojení dvou samostatných vah do automatizačního systému při zachování nezměněných nároků na prostor.

Siemens Vážicí moduly

Díky bezproblémové integraci vážící elektroniky je možné využívat všechny výhody řídicího systému. Jako hlavní lze uvést rychlou a bezpečnou komunikaci přes systémovou sběrnici centrální jednotky (CPU) nebo integrovaný design hardwaru.

Vzhledem k nejrůznějším typům rozhraní - např. Modbus TCP/IP (Ethernet), Modbus RTU (RS 485) - nebo čtyřem digitálním výstupům a třem digitálním vstupům, se moduly Siwarex WP521 ST a WP522 ST snadno začleňují i do systémů třetích stran.

Integrace vah do řídicího systému je velice jednoduchá díky funkčnímu bloku a ukázkovému projektu „Ready for use“. Centrální HMI rozhraní umožňuje kompletní spuštění, přiřazení parametrů a ovládání vah operátorem. Uživatelské rozhraní vah lze tak přizpůsobit rozhraní stroje, což zajistí jednotný koncept fungující v celém systému.

Vážící moduly se snadno konfigurují. Není nutné mít potřebné znalosti o PLC Simatic – díky softwaru Siwatool V7 PC získáte přístup ke všem parametrům a funkcím. Softwarový nástroj umožňuje jejich dálkové řízení. Bezproblémovou integraci do celozávodní sítě navíc umožní rozhraní pro Ethernet.

Zvýšenou dostupnost zařízení a bezpečnost procesů zajišťuje monitorování impedance tenzometrů a možnost monitoringu hardwarových a diagnostických informací.

Vážící moduly jsou nově již z výroby vybaveny konektorem pro připojení ochranného stínění kabelů od tenzometrů, které díky tomu mají vysokou odolnost vůči možnému rušení. S frekvencí 100/120 Hz a vysokým rozlišením až +/- čtyři miliony dílků jsou moduly Siwarex WP521 ST a WP522 ST zárukou rychlosti a vysoké přesnosti vážení.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021