Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Siemens na veletrhu Smart City Expo World Congress 2016

16. 11. 2016 | Siemens | www.siemens.com

Společnost Siemens se od 15. do 17. listopadu představí v rámci světového veletrhu k problematice chytrých měst, Smart City Expo World Congress v Barceloně. Návštěvníků zde nabídne komplexní portfolio řešení pro budovy, dopravu, hospodaření s energií a mnoho dalších. Siemens je globálním partnerem veletrhu.

Veletrh Smart City Expo World Congress 2016 je v letošním roce zaměřen především na inteligentní infrastrukturu, energetické inovace, otevřená data, udržitelnou mobilitu nebo na řešení, která ve městech dokážou usnadnit život stárnoucí populaci.

Smart City 2016 Siemens

Spojujícím prvkem všech řešení, která na veletrhu představuje společnost Siemens, je digitalizace. Právě díky ní je možné inteligentní řešení integrovat do stávající infrastruktury měst a obcí a úspěšně tak posílit efektivitu budov, dopravy i energetických systémů. Tyto kroky vedou ke zlepšení kvality života obyvatel měst a obcí, díky použití nejmodernějších technologií dochází ke zvyšování efektivity, bezpečnosti, ekonomické konkurenceschopnosti, tvorbě příjemného a zdravého prostředí pro život.

Klíčová řešení, která Siemens představuje na Smart City Expo World Congress:

Chytré parkování
Siemens nabízí několik inteligentních parkovacích systémů. V Barceloně se představuje Advanced Parking Management. Tento systém je založen na radarových senzorech, které po celém městě sledují obsazenost parkovacích ploch. Veškerá data jsou předávána do centrálního systému a městské orgány tyto informace mohou využívat v reálném čase, např. prostřednictvím chytrých telefonů nebo automobilových navigací. K monitorování prostoru slouží vysokofrekvenční snímače, které je možné umístit např. na lampy pouličního osvětlení.

SIESTORAGE
SIESTORAGE neboli Siemens Energy Storage je zařízení pro ukládání a následné využití elektrické energie. SIESTORAGE dovede obnovit dodávky elektrické energie nezávisle na ostatních zdrojích elektrické energie, čímž významně přispívá ke zvýšení nezávislosti dodávek v lokálních či autonomních sítích.

SIESTORAGE se skládá z modulárního bateriového systému využívajícího nejnovějších modelů výkonových Lithium-ion baterií, nejmodernější spínací a výkonové techniky, modulu pro vyvedení výkonu, vývodového transformátoru a řídicího systému SIMATIC. Ten zahrnuje nejen řízení, chránění, monitorování a sběr dat pro požadované analýzy, diagnostiku dodané technologie, ale umožňuje i zapojení do decentralizovaného řízení a regulace soustavy s vazbou na nadřazené regulační prvky. Dodávku lze rozšířit i o systém SCADA, který zajistí plnou integraci. SIESTORAGE v rámci Smart Grid také umí řídit lokální síť.

„Smart“ platforma pro řízení budov – Desigo CC
Systém komplexního řízení umožňující integrovat do jedné řídící centrály vizualizaci a přístup ke všem technickým zařízením a funkcím v budově (vytápění, větrání, klimatizaci, osvětlení a zastínění vnitřních prostor, automatické řízení parametrů prostředí, řízení spotřeby energie a ochranu proti požáru i zabezpečovací funkce, jako je videodohled a detekce proti neoprávněnému vniknutí). Jako otevřená platforma podporuje systém Desigo CC mnoho standardních komunikačních protokolů a umožňuje stahovat data ze všech subsystémů, vybavených snímači a měřiči, a v jednoduché formě je prezentovat obsluze systému. V případě potřeby lze tato data předávat do systému Advantage Navigator k podrobnější analýze chování budovy, toku energií a optimalizaci energetických nároků budovy.

City Performance Tool
Urbanizace a změny klimatu zapříčiňují drastické obměny v metropolitních oblastech. Aby města udržela krok s neustálým vývojem a rostoucí populací, musí efektivně využívat digitální technologie v infrastruktuře a správě budov. Správné technologie musí fungovat ve správných oblastech a podle specifických požadavků jednotlivých měst. Ke zmapování nejúčinnějších technologií v infrastruktuře pro dosažení ekonomických a ekologických cílů slouží City Performance Tool (CyPT). Jedná se o výkonný simulační nástroj, díky kterému je možné vyhodnotit a predikovat různé scénáře. CyPT pomáhá městům dosáhnout cílů v oblasti ochrany životního prostředí a zároveň poskytuje informace o tom, jak každé rozhodnutí ovlivní tvorbu pracovních míst a růst infrastruktury. Více než 400 datových senzorů a přes 70 různých technologií hodnotí efektivitu budov, dopravy a technologií. CyPT také reportuje klíčové ekonomické a enviromentální ukazatele napříč dopravou, budovami a energetikou.

Více o řešeních Siemens na SCEWC 2016: 
http://www.siemens.com/global/en/home/company/fairs-events/scewc.html

Tiskové materiály SIEMENS

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021