Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Setkání mistrů

30. 10. 2014 | |

Na otázky, jak aplikovat japonské a americké metody na evropskou výrobu, jak řešit konflikty na pracovišti a jak se vyrovnat se zákoníkem práce, se dozvědělo odpověď téměř 80 účastníků fóra Setkání mistrů, které se konalo 15. října ve Škoda Muzeu v Mladé Boleslavi. Součástí této akce byly jak odpolední odborné přednášky, tak i exkurze do motorárny, lisovny, svařovny a montáže modelů Octavie v podniku Škoda Auto.

O japonské metodě Kaizen aplikované na evropskou výrobu povídal Jaromír Šiml ze společnosti Koito Czech s.r.o. Naopak Jan Miksa z AERO Vodochody AEROSPACE a.s. mluvil o využití amerických metod. Příspěvek, který vzbudil největší vášně měla na svědomí Eva Vlasáková ze SAS Autosystemtechnik, s.r.o. Paní Vlasáková mluvila o smlouvách na dobu určitou, výtkách a porušení pracovní kázně a nakonec o přesčasových hodinách.

Problematikou konfliktních situací na pracovišti se zabýval Jiří Suchý, který je zkušeným lektorem a koučem mistrů a středního managementu. Poradil, jak předcházet konfliktům v pracovním i v osobním životě. Představil deset kroků k překonání konfliktů a prozradil, proč je dobré vědět, kdo jak reaguje na konflikty a kdo se může podílet na jejich řešení.

Škoda Auto se jako jedna z mála automobilek na světě pyšní více jak stoletou nepřerušenou výrobní tradicí a my měli možnost poodhalit tento jedinečný příběh.
Akci pořádala společnost top vision, specialista na firemní vzdělávání.

Více informací naleznete na webu akce www.setkanimistruforum.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021