Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seno představuje - POLYRACK TECH-GROUP Holding GmbH & Co. KG

30. 11. -0001 | Pavel Janouškovec │SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

Po představení sortimentu německé firmy CONTA-CLIP vám nyní přinášíme informace o dalším našem významném obchodním partnerovi. Společnost POLYRACK TECH-GROUP Holding GmbH & Co. KG je německá rodinná firma s více jak 35letou tradicí ve výrobě 19“ kazet pro elektroniku, přístrojových kazet, plastových dílů a obalů. Její silná stránka je i ve vývoji, konstrukci a výrobě zákaznických řešení.

 

POLYRACK - ústředí a výrobní závod 1, Straubenhardt, Německo

Původní firmu POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH založil v roce 1979 strojní inženýr pan Horst Rapp v německém městě Straubenhardt. S rozvojem výrobní činnosti POLYRACK došlo postupně k expanzi, transformaci společnosti a diverzifikaci výroby až do současné podoby společnosti POLYRACK TECH-GROUP Holding GmbH & Co. KG. V dnešní době představuje holding POLYRACK TECH-GROUP mezinárodní sdružení několika firem. Základem holdingu je původní společnost POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH se zaměřením na strojní výrobu přístrojových kazet, 19“ rozvaděčových kazet a čelních panelů, výrobu kontaktních zadních desek, ale také na montáž a kompletaci finálních výrobků. Velmi výraznou a silnou oblastí činnosti je rovněž oblast vývoje a konstrukce, včetně např. termosimulací jednotlivých řešení. Významná je i výroba 3D modelů a také projekce a výroba zákaznických řešení. Současně, i díky vlastní montážní a kompletační hale s ESD certifikací, je POLYRACK schopen nabídnout svým zákazníkům rovněž řešení takzvaně „na klíč“.

Další společností holdingu POLYRACK je společnost Rapp Kunststofftechnik GmbH, jejímž výrobním programem je kompletní výroba plastových dílů, včetně jejich vývoje, výroba zákaznických řešení a v neposlední řadě i výroba forem pro vstřikovací lisy.

Poslední ze základních společností holdingu je společnost RAPP Oberflächenbearbeitung GmbH, která se, jak už ostatně sám název firmy napovídá, zabývá povrchovou úpravou dílů. Společnost disponuje vlastní práškovou lakovnou, dále pak ve vlastních výrobních prostorech a na vlastních výrobních zařízeních zajišťuje eloxování a chromátování dílů a realizuje i jejich potisk. Pro potiskování firma disponuje stroji pro tampónový tisk, dále sítotiskovými stroji a stroji pro plnobarevný potisk hliníku, nerezových dílů a plastů.

Mezi další součásti holdingu POLYRACK patří rovněž dceřiné zahraniční společnosti, a to:

POLYRACK AG, Urdorf, Švýcarsko (od roku 1993), POLYRACK North. America Corp., USA (od roku 2008) dále pak POLYRACK Science and Technology Co., Ltd., Shenzhen, China (od roku 2009) a nejnověji POLYRACK Benelux S.P.R.L., Charleroi, Belgie(od roku 2014).

Poslední součástí, kterou je nutné zmínit, je společnost econ solutions GmbH, Straubenhardt, Německo, která vyvíjí a vyrábí velice zajímavé zařízení určené pro monitorování, plánování a řízení odběru elektrické energie pro velké průmyslové podniky.

Výrobní areál firmy POLYRACK čítá v současné době 4 výrobní závody a rozkládá se na 24 000 m2. V roce 2015 POLYRACK zaměstnával, včetně dceřiných společností, 340 zaměstnanců.

_____

Společnost POLYRACK nabízí, ve všech oblastech své výroby, konstrukce a vývoje inovativní a komplexní produkty, vyráběné ve vysoké kvalitě a s ekonomickými výhodami hromadné výroby. Zvláštní pozornost je věnována zejména vývoji a výrobě zákaznických řešení, tedy produktů přizpůsobených, vyvinutých či řešených na základě specifických požadavků zákazníka. Klíčovou součástí nabídky služeb, výrobní a obchodní politiky POLYRACK  je komplexní poradenství ve fázi návrhu, rychlý a spolehlivý vývoj, výroba a montáž, stejně tak jako včasné dodání.

 

_____
 
V následujících článcích se zaměříme na podrobnější představení výrobního portfolia jedné z firem holdingu POLYRACK, a to POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH.

 

Výrobky z této oblasti lze rozdělit, stejně tak jak jsou členěny i v jednotlivých katalozích, do následujících skupin:
 
1) systémové skříně (katalog Systems Technology)
2) 19“ skříně a racky (katalog 19“ Subracks)
3) čelní panely a kazety (katalog Front panels & Plug-ins Modules)
4) přístrojové skříně (katalog Cases)

 

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021