Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seno představuje - POLYRACK systémové skříně sérií FUTURE, FUTURE X a FerroRAIL

4. 5. 2016 | Pavel Janouškovec | SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

Další z výrobních řad 19“ systémových skříní POLYRACK, které bychom Vám rádi představili, jsou systémové skříně sérií FUTURE, FUTURE X a FerroRAIL. Všechny tyto skříně jsou, díky své konstrukci, mechanické odolnosti a sofistikovanému konceptu EMC stínění, předurčeny k nasazení do náročnějších aplikací a prostředí, jako je například železniční a silniční doprava apod.

Základním, vizuálně jednoznačně odlišitelným rysem systémových skříní těchto výrobních řad, je konstrukce bočnic s možností polohování v rastru 10 mm. Tento konstrukční detail umožňuje oproti systémovým skříním základních řad 75, 76 a 77, které jsme vám představili v minulém článku, daleko širší variabilitu montáže a osazování těchto skříní, mimo jiné i duální vestavbu. Část systémových skříní těchto výrobních řad je rovněž certifikovaná německými, francouzskými či ruskými železnicemi právě pro použití v železniční dopravě. 

19"  systémové skříně série FUTURE

Série FUTURE je základní řadou z oblasti systémových skříní POLYRACK určených pro náročnější aplikace. Příčné profily jsou k bočnicím uchycovány dvěma šrouby, což už samo o sobě poskytuje vysokou mechanickou pevnost a odolnost celé konstrukce vůči vibracím. Další výhodou tohoto způsobu montáže je to, že díky tomuto konceptu je možné kalkulovat i s větším váhovým zatížením osazovaných dílů. Konstrukční a výrobní provedení spojení bočních stěn a rohových, předních i zadních profilů pomocí spoje „TOX®“ (pevné nedemontovatelné spojení hliníkových plechů a profilů pomocí technologie patentované firmou TOX® PRESSOTECHNIK) zajišťuje vysokou mechanickou odolnost a otřesu vzdornost při zástavbě do rackové skříně nebo například přímo v železničním vagonu. 

Seno FUTURE Polyrack
19" systémové skříně - řada FUTURE

Další specifickou vlastností řady systémových skříní FUTURE jsou dvě varianty montáže EMC stínění. Konstruktéři tak při návrhu finální skříně mají možnost ze standardně vyráběných dílů volit buď  rohové profily s frézovanou drážkou určenou pro zaklapnutí stínících, kontaktních per anebo použít rohové profily s frézovanou úhlovou drážkou pro vlepení EMC těsnění tvaru D. Všechny standardní díly bočnic a čelních panelů určené pro skříně FUTURE jsou vyráběny z hliníkového plechu tloušťky 2 mm a u systémových skříní s požadavkem EMC odolnosti jsou bezbarvě chromátovány. Základní provedení systémových skříní řady FUTURE odpovídá IEEE 1101.1/IEEE 1101.10. 

Řada skříní FUTURE byla vývojáři a konstruktéry POLYRACK koncipována tak, aby sériově vyráběné díly byly schopny v co nejširším spektru reflektovat požadavky zákazníků. I přesto může nastat situace, kdy konstruktérům, vzhledem ke specifičnosti jejich aplikace, nebudou standardní díly vyhovovat. A právě z tohoto důvodu nabízí POLYRACK tak zvaná „zákaznická řešení“, což znamená úpravu standardních dílů dle požadavků konkrétního zákazníka.

19"  systémové skříně série FUTURE X

Série  FUTURE X je nákladově optimalizovaná, ekonomická varianta skříní FUTURE, která je určena pro menší mechanické namáhání. Snížení cenové náročnosti bylo dosaženo díky použití profilů v lehčí verzi. Ostatní konstrukční vlastnosti, koncepty EMC stínění a montážní 10 mm rastr zůstávají stejné jako u série FUTURE. Což znamená, že i tato řada systémových skříní umožňuje dvojitou zástavbu jak z čelní, tak i ze zadní strany skříně. V boční stěně jsou výřezy pro vložení matice, které slouží například pro upevnění montážní desky do skříně. Základní provedení systémových skříní řady FUTURE X rovněž odpovídá IEEE1101.1/IEE1101.10. 

Seno Future X Polyrack Seno Future X Polyrack
19" systémové skříně - řada FUTURE X

19" systémové skříně - řada FerroRAIL

Poslední řadou systémových skříní POLYRACK, kterou bychom Vám v dnešním článku rádi představili, jsou speciální systémové skříně řady FerroRAIL. Tato řada skříní byla vyvinuta speciálně dle požadavků francouzských železnic SNCF a plně odpovídá jejich normám (NF EN 61373, NF F 67-012, NF F 60-002, NF F 61-005, NF F 16-101 / 102 třída F1, I2). Jako základ při vývoji skříní FerroRAIL byla použita osvědčená řada skříní FUTURE, která svými vlastnostmi již splňovala požadavky německých drah DB. Normy francouzských drah SNCF jsou však ještě přísnější, a proto bylo nutné řadu FUTURE upravit tak, aby tyto požadavky splnila. 

Seno FerroRAIL Polyrack
19" systémové skříně - řada FerroRAIL

Základní konfigurace řady FerroRAIL jsou k dispozici ve standardním a v IEEE provedení. Standardní verze jsou odolné proti vibracím opět díky použití spojení bočních stěn a rohových profilů pomocí spoje „TOX®“ (pevné nedemontovatelné spojení hliníkových plechů a profilů pomocí technologie patentované firmou TOX® PRESSOTECHNIK), všechny příčné profily jsou šroubovány k bočním stěnám pomocí 2 šroubů. Navíc oproti skříním řady FUTURE došlo k prodloužení bočních stěn, což umožňuje na zadní stranu skříně dodatečnou montáž vyvazovacího, nosného rámu pro kabeláž. U verze skříně FerroRAIL v provedení IEEE jsou již v základním provedení všechny díly skříně vodivě pospojoványkatalog Polyrack pomocí EMC per a jsou standardně dostupné i ve zkrácené zástavbové hloubce. U systémových skříní řady FerroRAIL rovněž existuje, stejně tak jako u skříní řady FUTURE, možnost úpravy celé skříně dle konkrétního požadavku zákazníka. 

POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH nabízí svým zákazníkům ve formě těchto řad technicky velmi vyspělé řešení zástavby elektroniky do 19" skříní. Podrobnější informace, jakož i katalogy sériově vyráběných dílů racků sérií FUTURE, FUTURE X a FerroRAIL vám rádi poskytneme na vyžádání.  

-jn-

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021