Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seno představuje - POLYRACK skříně sérií FreeTEC, Magic a Space

18. 5. 2016 | Pavel Janouškovec | SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

Mezi vyráběným sortimentem systémových skříní POLYRACK, které bychom vám rádi představili, zaujímají významné místo také stolní a kombinované skříně výrobních řad FreeTEC, Magic a Space. Všechny tyto skříně, díky své konstrukci, umožňují jednak klasickou zástavbu eurokaret do vodítek, jednak použití jak ve stolním tak i v zástavbovém provedení a v neposlední řadě i možnost zástavby zákazníkem navržené elektroniky.

Systémové skříně série FreeTEC

Systémové skříně řady FreeTEC získaly ocenění " iF product design award " za vynikající design, díky kterému mohou být použity jak zabudované do racku, tak i jako stolní systémové skříně. Varianta skříní FreeTEC označovaná jako "Design-Front" umožňuje bezšroubové uchycení předního panelu a je proto vhodná, mimo jiné i pro zástavbu membránové klávesnice v čelním panelu skříně. Díky konstrukci systémové skříně FreeTEC lze, pomocí přídavných těsnících materiálů, navrhnout konstrukční řešení, které bude splňovat i požadavky na EMC stínění. Rám skříně je samonosný a konstrukce uchycení krytu skříně, bočních panelů a spodní desky, jsou navrženy tak, že se maximálně zkracuje čas potřebný k montáži. Otvory ve spodní desce, v bočních panelech a v zadním panelu zajištují dostatečný odvod tepla ze skříně.

Skříně FreeTEC odpovídají montážním uspořádáním normě IEC 60297-2 a splňují požadavky na krytí IP20 dle normy IEC 60529. Provedení systémové skříně je plně dle standardu „IEEE“. Čelní profil/profily jsou vyrobeny v provedení dle normy IEEE 1101.10 s možností umístění v 10 mm rastru. Na horním krycím plechu a na spodním plechu jsou integrována zemnící oka. Standardní povrchová úprava je provedena nástřikem práškové barvy, s tím, že bočnice mají u sériově vyráběných skříní, barvu pískovou a krycí plechy tmavě modrou. Jiná barevná provedení dle požadavků zákazníka jsou možná při určité výrobní sérii.

Systémové skříně řady FreeTEC se standardně vyrábějí ve stolním provedení. Při požadavku na zástavbu do 19“ racku je nutné zvlášť doobjednat uchycovací profily. Rovněž je možné dle požadavků zákazníka přizpůsobení těchto skříní konkrétnímu požadavku.


Systémové skříně – řada FreeTEC

Systémové skříně série Magic

Systémové skříně Magic se vyznačují elegantním designem skloubeným s funkčností a stabilitou. Konstrukce skříně s bočními stěnami z profilu je samonosná. Individuálně odnímatelný kryt a spodní plech umožňují výbornou montážní dostupnost. Skříně Magic jsou primárně vyráběny ve stolním provedení, ale současně umožňují i zástavbu do 19“ racků. V případě požadavku na zástavbu do 19“ racku je nutné separátně doobjednat uchycovací rohové montážní profily. Odvod teplého vzduchu z vnitřního prostoru skříně zajišťují větrací otvory ve spodním krycím plechu a na zadním panelu. Žebrovaný profil boční stěny podporuje chlazení a současně dotváří designový vzhled skříně. Konstrukce skříní Magic umožňuje dodatečnou montáž EMC stínění pomocí přídavných těsnících materiálů.

Skříně Magic odpovídají montážním uspořádáním normě IEC 60297-2 a splňují požadavky na krytí IP20 dle normy IEC 60529. Provedení systémové skříně je plně dle standardu „IEEE“. Čelní profil/profily jsou vyrobeny v provedení dle normy IEEE 1101.10 s možností umístění v 10 mm rastru. Na horním krycím plechu a na spodním plechu jsou z výroby připraveny úchyty pro zemnící oka, která jsou součástí sady montážního materiálu dodávaného spolu se skříní.

Polyrack skříň Magic
Systémové skříně – řada Magic

Systémové skříně - řada Space

Systémové skříně série Space jsou primárně určeny pro použití se zástavbou konkrétní elektroniky, kterou je zapotřebí následně umístit v 19“ rozvaděčích. Skříně Space umožňují buď jednoduchou, nebo dvojitou zástavbu standardizovaných Eurokaret. V nabídce čelních panelů série Space jsou k dispozici dva druhy čelních panelů. Jednak panel vhodný pro stolní provedení, a dále pak panel, umožňující zástavbu systémové skříně Space do 19“ rozvaděče. Velice zajímavou součástí systému je možnost použití uchycovacích úhelníků typu „B“ pro zapuštěnou montáž skříně do 19“ rozvaděče. Rovněž u této řady systémových skříní POLYRACK je možná montáž EMC stínění pomocí přídavných těsnících materiálů.

   
 Systémové skříně – řada Space 

Skříně Space odpovídají montážním uspořádáním normě IEC 60297-2 a splňují požadavky na krytí IP20 (v případě použití děrovaného krycího plechu) a nebo variantně IP40 (v katalog Polyrackpřípadě použití neděrovaného, plného krycího plechu) dle normy IEC 60529. Skříně Space nemají ve svém základním provedení zemnící přípojku, ale tuto lze, v případě
zákaznického požadavku, dodatečně do skříně namontovat.

POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH nabízí svým zákazníkům ve formě těchto řad technicky velmi vyspělé řešení pro zástavbu elektroniky do 19", převážně stolních skříní. Podrobnější informace, jakož i katalogy sériově vyráběných dílů racků sérií FreeTEC, Magic a Space vám rádi poskytneme na vyžádání.

-jn-

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021