Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seno představuje - POLYRACK 19" systémové skříně řad 75, 76 a 77

18. 4. 2016 | Pavel Janouškovec | SENO spol. s r.o. | www.seno.cz

V předchozím článku představili dalšího z našich významných obchodních partnerů - společnost POLYRACK TECH-GROUP Holding GmbH & Co. KG, německou rodinnou firmu s více jak 35letou tradicí ve výrobě 19" kazet pro elektroniku, přístrojových kazet, plastových dílů a obalů a v neposlední řadě i ve vývoji, konstrukci a výrobě zákaznických řešení. Nyní se podrobněji zaměříme na představení jednotlivých výrobních řad.

POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH nabízí integrované a komplexní řešení obalů a nosičů pro elektronická zařízení a patří mezi jejich hlavní světové výrobce. Mimo standardní aplikace je Polyrack partnerem i ve velmi individuálních oblastech zákaznických řešení. Výrobní program zahrnuje vývoj a výrobu skříní pro elektrotechniku, 19" rozvaděčů (482,6 mm), mikropočítačových systémů (VME, VME64x, CompactPCI) a výrobu průmyslových PC a sběrnic.

Pro vývoj se dají jako základ často použít produkty ze standardního programu. V oblasti  19" racků jsou to racky řad 75, 76 a 77, jejichž charakteristiky vám přiblížíme dále.

19" racky - řada 75 (série 75)

Základní, nejlevnější řada 19" racků POLYRACK - série 75, představuje díky použití jednodílných bočních stěn s integrovaným rohovým uchycením do 19 " skříní cenově výhodnou  a snadně smontovatelnou alternativu pro zástavbu celé řady elektronických řešení. Hodí se pro zástavbu jednoduchých i dvojitých eurokaret. Montážní, upevňovací rastr příčných profilů je u této řady 30 mm. 

19" racky řady 75 jsou k dispozici jak ve standardním provedení, tak i  v provedení s možností instalace EMC stínění. V rohových profilech mohou být otvory pro montáž uchycovacích držáků. Standardní základní provedení bočních stěn a nosných profilů je z eloxovaného hliníku s broušenými hranami, ve verzích s EMC stíněním jsou všechny části chromátovány. Tato základní produkční série současně umožňuje jistou variabilitu formou zákaznického přizpůsobení standardních dílů - například možnost změny zástavbové hloubky.

Charakteristickou vlastností jednodílné, profilované boční stěny je integrovaný rohový profil pro zástavbu do 19" skříní. Profilované bočnice Serie 75 umožňují díky aretovacím nopům jednoduchou, pevnou a stabilní montáž profilů a krycích desek. Přední, zadní a střední profily této série  jsou pro montáž k bočním stěnám osazeny závitem M4. Přední a zadní profily jsou vybaveny otvory pro osazování karet pomocí zaklapávacích plastových vodítek. Meziprofily tyto otvory nemají a slouží výlučně k přímé či nepřímé montáži desek sběrnic, případně Z-profilů. Dále rovněž umožňují montáž závitových tyčí při realizaci 6U racků.

19" racky - řada 75 (série 75)

19" racky - řada 76 (série 76) 

Modifikací základní výrobní řady 75 je série 76. Hlavní a vizuálně čitelnou odlišností řady 76 je čelní krycí panel z jednoho kusu materiálu, který umožňuje opticky čisté, desénové řešení u zástaveb, u kterých je požadavek na to, aby pohledová strana rozvaděče byla viditelná. Ostatní konstrukční a montážní vlastnosti, stejně tak i materiálové provedení, jsou identické se základní řadou 19" racků série 75.

19" racky - řada 76 (série 76)

19" racky - řada 77 (série 77) 

Poslední ze skupiny základních řad 19" racků, řada 77, je vybavená dvoudílnými bočními stěnami, a proto se obzvláště hodí pro variabilitu přizpůsobení, zejména v zákazníkem definovaných rozměrech. Tyto bočnice umožňují zástavbu do pouzder a skříněk na výsuvné pojezdy. Ostatní konstrukční a montážní vlastnosti, stejně tak i materiálové provedení, jsou identické se základní řadou 19" racků série 75.

19" racky - řada 77 (série 77)

POLYRACK Electronic Packaging Systems GmbH nabízí svým zákazníkům ve formě těchto řad cenově výhodné, jednoduché, ale současně i technicky velmi vyspělé řešení zástavby elektroniky do 19" skříní. Podrobnější informace, jakož i katalogy sériově vyráběných dílů racků sérií 75, 76 a 77 vám rádi poskytneme na vyžádání.

POLYRACK nabízí, ve všech oblastech své výroby, konstrukce a vývoje inovativní a komplexní produkty, vyráběné ve vysoké kvalitě a s ekonomickými výhodami hromadné výroby. Zvláštní pozornost je věnována zejména vývoji a výrobě zákaznických řešení, tedy produktů přizpůsobených, vyvinutých či řešených na základě specifických požadavků zákazníka. Klíčovou součástí nabídky služeb, výrobní a obchodní politiky POLYRACK  je komplexní poradenství ve fázi návrhu, rychlý a spolehlivý vývoj, výroba a montáž, stejně tak jako včasné dodání. 

SENO spol. s r.o.

SENO spol. s r.o.
Husova 424
Příbram VI
261 01
www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021