Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seno představuje: Conta-Clip

5. 11. 2018 | Pavel Janouškovec | SENO spol. s r. o. | www.seno.cz

Svorky a montážní materiál pro rozváděče

SENO, spol. s r. o. představuje CONTA-CLIP Verbindungstechnik GmbH, německou rodinnou firmu se 40letou tradicí ve výrobě řadových svorek, svorek pro zabudování do DPS, propojovacích prvků, elektronických modulů a instalačního materiálu včetně kabelových kanálů a modulárního systému kabelových průchodek s IP66.

Základem výrobního programu firmy Conta-Clip je ucelený sortiment řadových a blokových svorek určených pro použití nejenom v rozváděčích. Svorky jsou vyráběny s těmito typy připojení vodičů.

Svorky se šroubovým připojením se vyrábějí v několika typových řadách pro rozsah průřezů 0,2 až 240 mm2. Hlavní výrobní řadou svorek jsou řadové svorky SRK/SSL, RK/SL, dále pak dvoupatrové svorky řady RKD/RKDG, zkušební svorky řady SPTK a svorky s integrovaným systémem pojistek řad STK/SIK, SSIK a SK.


Svorky Conta-Clip se šroubovým připojením

Svorky s tlačnou pružinou jsou v nabídce v provedení jednopatrové (řada FRK/ FSL) a dvoupatrové (řada FRKD/FSLD). Patří mezi ně i svorky výrobních řad FTRK/FDLI/ /FSIK/FIK. Svorky se vyrábějí pro průřezy vodičů 0,2 až 16 mm2.

Svorky s tažnou pružinou jsou zejména řadové svorky řad ZRK/ZSL, dále pak třípatrové svorky řady ZIKD a iniciační svorky řady ZIZA. Tento typ připojení je odolný vůči otřesům a vibracím. Svorky se vyrábějí pro průřezy vodičů v rozsahu 0,2 až 16 mm2.


Svorky Conta-Clip - řada HSKG

Svorky se svorníkovým spojem řad HSK/HSKG umožňují připojení vodičů zakončených kabelovým okem v rozsahu průřezů od 1,5 mm2 do 300 mm2. Podle velikosti svorky jsou osazeny připojovacími šrouby se závity od M6 do M16 s možností příčného propojení svorek a jejich oddělení přepážkou. Specialitou svorek řady HSKG je integrovaný odklápěcí bezpečnostní kryt na každé svorce.

Úplnost sortimentu Conta-Clip pro použití při výrobě rozvaděčů uzavírá nabídka kabelových kanálů ve všech nejpoužívanějších rozměrech a v bezhalogenovém provedení, dále pak kompletní sortiment DIN lišt, montážního příslušenství, nářadí a zařízení pro zpracování kabelových kanálů a DIN lišt.


Instalační materiál Conta-Clip

Novinkou v sortimentu pro rozváděče je modulární systém kabelových průchodek KDS, membránové průchodky KES a systém držáků pro vodiče SAB/SSAB/SABK určených zejména pro montáž na DIN lištu.


Průchodka systému KDSClick

Modulární systém kabelových průchodek KDS se dále člení na průchodky s označením:

KDS-FB – průchodky pro ploché vodiče, které poskytují vynikající všestrannost a šetří čas při instalaci kabelů, zejména u nákladních automobilů, jeřábových systémů a výtahových aplikací.

KDSClick – modulární systém průchodek ve čtyřech velikostech, jehož vyjímatelné vložné části umožňují širokou škálu kombinací.

KDS-FP – průchodky s přírubovou konstrukcí, které poskytují zejména výrobcům strojů široké možnosti při řešení průchodu vodičů.

KDS-KV – oddělitelné kabelové průchodky, které slouží jako redukce pro KDSClick systém a jsou určeny pro kruhové, metrické otvory o průměru 20 až 63 mm.

Systémové průchodky KES jsou konstrukčně řešeny jako membránové průchodky a lze je použít pro vodiče bez osazených konektorů nebo pro instalaci pneumatických či hydraulických hadic rovněž bez osazených koncovek.

V případě dotazů k sortimentu firmy Conta-Clip, technické specifikaci, cenám a dostupnosti, je vám k dispozici zastoupení firmy Conta-Clip pro Českou a Slovenskou republiku – firma SENO, spol. s r. o. – www.seno.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021