Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Semináře OEZ 2016 s přidanou hodnotou

16. 4. 2016 | | www.oez.cz

Po roční přestávce se opět konaly jarní odborné semináře letohradské společnosti OEZ, a to v době od 22. března do 14. dubna. Pod mottem Jedeme k Vám se uskutečnilo na jedenácti místech České republiky celkem dvanáct seminářů (v Praze byly dva).

Na semináři v Jihlavě

Odborníci z OEZ procestovali během tří týdnů téměř celou naši republiku. Najeli přitom na 2 500 km, spali v jedenácti hotelích v jedenácti různých městech. Jarní odborně-vzdělávací semináře OEZ se objevily (podle abecedy) v Brně, Českých Budějovicích, Jihlavě, Liberci, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Praze, Teplicích a Zlíně. Elektrotechnici prakticky z celé republiky tak měli jedinečnou možnost seznámit se nejen s kompletním sortimentem OEZ, ale také s produktovými novinkami, včetně softwarové podpory a související platné legislativy.

Diskuse u panelu spínacích přístrojů na semináři v Plzni (vpravo Zdeněk Suchomel, OEZ)

Na programu seminářů byla především tato témata:

–          Minia – představení nové ucelené řady modulárních přístrojů,

–          Distri – inovace rozvodnicových a rozváděčových skříní,

–          Varius – pojistkové systémy v novém kabátě,

–          Sivacon 8S – přípojnicové systémy Siemens (novinka v nabídce OEZ),

–          Modeion – kompaktní jističe a jejich využití v průmyslové automatizaci,

–          softwarová podpora 2016 – novinky v programu Prozik, Sichr a Konfigurátor,

–          značení přístrojůaj.

 

Nedílnou součástí těchto seminářů byla také výstava přístrojů OEZ. Právě zde se o přestávkách vedly často velmi živé diskuse o jejich fungování, instalaci, nastavení a dalších detailech. Na dotazy a problémy z jejich elektrotechnické praxe odpovídali zkušení odborníci z OEZ, kteří mají své přístroje velmi dobře „přečtené“. Je jisté, že ten, kdo přišel, udělal dobře, neboť získal cenné informace s velkou přidanou hodnotou.

Blaženka Mandič (OEZ) na semináři v Pardubicích vysvětluje fungování pojistkových systémů Varius

Tyto semináře měly také širokou mediální podporu. Jejich mediálními partnery byly elektrotechnický portál Elektrika.cz, časopis ELEKTRO, nakladatelství FCC PUBLIC a IN-EL, jakož i vzdělávací agentury L. P. Elektro a Unit.

Redakce časopisu ELEKTRO se osobně účastnila většiny těchto seminářů, a tak si mohla udělat o těchto akcích poměrně dobrý obrázek. Na základě těchto zkušeností lze jednoznačně konstatovat: Letošní jarní semináře OEZ udělaly ten nejlepší dojem, byly skvělé po organizační, obsahové i odborné stránce. Navíc všude byl pro elektrotechniky vstup, občerstvení a aktuální produktové katalogy a další informační materiál zdarma. Účastníci si v závěrečném slosování (tombole) odnesli celkem 12 klešťových multimetrů, 12 sad nářadí Bosch a 12 přenosných záložních baterií (powerbank). Za zmínku stojí také fakt, že tyto odborné semináře jsou zařazeny mezi vzdělávací programy projektu Celoživotního vzdělávání členů ČKAIT.

První z letošních seminářů OEZ se konal v sále ArtIGY v Českých Budějovicích (zleva: Jiří Novotný a Jan Krejčí, OEZ)

A propos. Víte, jak správně vybrat a nastavit spouště přístrojů OEZ pro jištění motorů, transformátorů či vedení? Pokud ne, pak byste si určitě neměli nechat ujít právě příští semináře OEZ.

(text, foto a video Kl)