Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seminář Unie soudních znalců s rekordní účastí

24. 10. 2016 | ELEKTRO | www.eel.cz

V pražském hotelu Pramen se 20. října 2016 konal jubilejní 10. odborný seminář Unie soudních znalců pod názvem Elektrotechnik mezi paragrafy. Jeho pořadatel připravil ve spolupráci se vzdělávací agenturou Unit Pardubice vynikající vzdělávací akci, které se zúčastnil rekordní počet účastníků.

Unie soudních znalců se již více než 15 let angažuje v oblasti celoživotního vzdělávání elektrotechniků – elektromontérů, revizních techniků, projektantů, soudních znalců a dalších odborníků v oblasti elektrotechniky. Věnuje se přednáškové činnosti, vydává sborníky ze seminářů, na svých webových stránkách zveřejňuje výukové materiály a legislativní dokumenty, vede databázi soudních znalců, revizních techniků a projektantů se zaměřením na elektrotechniku, energetiku, elektroniku, bezpečnost práce, ekonomiku aj.

Obr. 1. Zaplněný přednáškový sál hotelu Pramen na 10. semináři Unie soudních znalců (v čele přednášející Robert Kabát, advokát, Praha)

V současné době jsou na elektrotechniky všech zaměření kladeny stále větší nároky, a to nejen s ohledem na jejich technickou úroveň, ale také pokud jde o jejich znalosti a fundovanost v oblasti legislativy. Proto byl jubilejní 10. odborný seminář s podtitulem Elektrotechnik mezi paragrafy obsahově zaměřen především na právní odpovědnosti elektrotechniků. Na programu byly otázky zabývající se rozborem nedodržení platné legislativy ČR, smluvních závazků, českých technických norem, projektové dokumentace, ale i nedostatků v montážích nebo výchozích revizních zprávách. Jako přednášející vystoupili přední odborníci z oblasti práva, bezpečnosti práce a elektrotechniky. Odborným garantem byla Unie soudních znalců a organizačním garantem vzdělávací agentura Unit Pardubice. Seminář byl určen všem elektrotechnikům, projektantům, revizním technikům, soudním znalcům a provozovatelům elektrických zařízení. Tento seminář byl přihlášen do programu celoživotního vzdělávání ČKAIT.

Letošní (2016) říjnová vzdělávací akce Unie soudních znalců byla výjimečná minimálně ze dvou důvodů: šlo v pořadí o jubilejní desátý odborný seminář a účast byla největší ze všech předchozích akcí. Nepochybně k tomuto úspěchu přispěla značnou měrou také vzdělávací agentura Unit Pardubice, která jako nový partner Unie soudních znalců zajišťovala tuto akci po organizační stránce.

 
Obr. 2. Účastníci jubilejního 10. semináře Unie soudních znalců

O Unii soudních znalců
Unie soudních znalců je občanské sdružení, které bylo založeno v prosinci 2010. Členem Unie soudních znalců se může stát každá osoba starší 18 let nebo právnická osoba (nemusí tedy být nutně soudním znalcem). Hlavním cílem Unie soudních znalců je vzdělávání, zvyšování odbornosti a informovanosti. Také proto pořádá Unie soudních znalců pravidelné odborné přednášky a vzdělávací semináře.
http://www.uniesoudnichznalcu.cz

 O společnosti Unit
Agentura Unit Pardubice je specialista především v oblasti technického vzdělávání. Poskytuje komplexní vzdělávání pro firmy, pořádá odborné semináře a technická školení pro pracovníky z oblasti elektro, radio- a telekomunikací, plynu, radiační a požární ochrany i legislativy. Má dlouhou tradici, skvělé reference a je již téměř čtvrt století lídrem v tomto edukačním segmentu.
http://www.unit.cz

(text, foto a video: Kl)

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021