Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seminář ENERGETICKÁ NÁROČNOST A EFEKTIVNOST V ENERGETICE - OD VÝROBY KE SPOTŘEBĚ EE

28. 8. 2015 | EGÚ Praha Engineering, s.r.o. | www.egu-prg.cz

23. září 2015 se bude v přednáškovém sále ÚTIA AV ČR v Praze konat seminář s názvem Energetická náročnost a efektivnost v energetice. 

Problematika energetické náročnosti národní ekonomiky a potřeby jejího snižování představují trvale aktuální téma. Z pohledu potřebných trendů ve snižování energetické náročnosti lze posuzovat, klasifikovat i kvantifikovat dění ve sféře výroby a přeměny energie, v oblasti transféru energií (přenos, distribuce), ve sféře užití energie (průmysl, doprava, rezidenční sektor …). Významným nástrojem pro podporu reálných kroků a řešení je ASEK a aktualizovaná legislativa. V evropském kontextu je sledováno úsilí o synergii mezi získáváním energie a procesy a konkrétními aplikacemi jejího užití. Procesy automatizace a racionalizace v konkrétních podobách - úsporná řešení a snižování energetické náročnosti.

Významným nástrojem pro podporu reálných kroků a řešení je ASEK a aktualizovaná legislativa. V evropském kontextu je sledováno úsilí o synergii mezi získáváním energie a procesy a konkrétními aplikacemi jejího užití. Procesy automatizace a racionalizace v konkrétních podobách - úsporná řešení a snižování energetické náročnosti.

Preferenční témata semináře

  • Státní energetická koncepce /SEK/ASEK/ a vyplývající požadavky na snižování energetické náročnosti v oblasti výroby a přeměny energie a v oblasti transféru (přenos, distribuce) energie (Smart  technologie a aplikace …). Evropská směrnice 2012/27/EU (Energy efficiency) - relexe požadavků v národním měřítku 
  • Kroky ke zvýšení energetické efektivnosti v dodávkách a spotřebě energie – rozvoj efektivnějších technologií výroby i užití energií („Inteligentní“ budovy, spotřebiče atd.). Akcent potřebné synergie mezi „nízkokarbonovou“ výrobou elektřiny a procesy a aplikacemi užití 
  • Příklady úspěšných aplikací a realizací. NET METERING 
  • Legislativa (pro klasickou, jadernou energetiku a teplárenství)

Podrobnosti o semináři a možnost registrace ZDE