Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

SEDNA Design/Elements – nové stylové vypínače a zásuvky

22. 9. 2020 | Robert Šimčík | Schneider Electric | www.se.com/cz

Dejte tvar svým představám

Pokud se jedná o moderní interiér domácnosti, zákazníci hledají produkty, které vypadají elegantně, usnadní život a samozřejmě zvýší úroveň komfortu. Chtějí produkty, které mají osobitost, styl a úroveň. Ocení vzhled ušlechtilých materiálů jako kamene, dřeva, skla nebo kovu. A samozřejmě preferují dobrou cenu. Produktová řada vypínačů a zásuvek SEDNA Design/Elements společnosti Schneider Electric byla navržena právě s ohledem na tyto představy zákazníků, ale také s ohledem na potřeby profesionálních elektrikářů.

Obr. 1. SEDNA Design-Elements - ukázka barev a designů - vypínače
Obr. 1. SEDNA Design/Elements - ukázka barev a designů

Produktová řada SEDNA Design/Elements je nová generace vypínačů a zásuvek. Drobné technické detaily a vychytávky podstatně zjednodušují a zkracují dobu montáže, zvyšují komfort montáže i spolehlivost. Ocení je profesionálové i kutilové.


Obr. 2. SEDNA Design/Elements - ukázka přístrojů

Rámečky SEDNA Design/Elements

Krycí rámečky jsou dostupné až v pětinásobném provedení a lze je použít jak pro horizontální, tak i vertikální montáž, a to do zapuštěných i povrchových krabic. Díky speciální membráně, která chrání mechanizmus před průnikem vody, jsou všechny rámečky SEDNA Design navíc kompatibilní i s přístroji SEDNA v krytí IP44. Rámečky jsou k mechanizmu připevněny unikátním zaklapávacím osmibodovým systémem, který zaručuje pevnou fixaci a dokonale zarovná rámeček na nerovné stěně.

Obr. 3. Rámečky SEDNA Design/Elements krytí IP 44

Mechanizmy SEDNA Design/Elements

Mechanizmy SEDNA jsou dostupné v bezšroubovém provedení a to včetně zásuvek, což profesionálům zkracuje čas montáže, a přitom zaručí stoprocentní upevnění vodičů. Na zadní straně přístroje naleznete schéma zapojení a nákres sepnuté polohy spínače. Profesionál rovněž ocení kompaktnost mechanizmů SEDNA. Hloubka zapuštění spínačů je pouhých 24 mm a je možné je montovat i do nízkých panelákových krabic. Kovový montážní rámeček s prolisy je robustní a jeho postranní západky usnadní vyrovnání až pěti přístrojů vedle sebe. Spínače a tlačítka jsou dostupná i ve verzích s modrou orientační nebo červenou signalizační LED kontrolkou.

SEDNA Design-Elements - kovový montážní rámeček
Obr. 4. SEDNA Design/Elements - kovový montážní rámeček

Další přístroje SEDNA Design/Elements

V nabídce naleznete univerzální otočné LED stmívače, které lze použít pro stmívání nejen LED žárovek, ale i běžných či halogenových žárovek. Unikátní vlastností proti běžným otočným stmívačům je možnost propojit je paralelně s obyčejnými tlačítky a stmívat světlo z více míst pomocí těchto tlačítek. Stejně tak je i pro LED osvětlení určen pohybový detektor. Je integrován do spínače a zátěž lze tak ovládat i manuálně.

V sortimentu naleznete i USB nabíječky typu A+C 2.4A, unikátní držák na mobilní telefon, zásuvku s vyrovnaným potenciálem pro zdravotnictví, ucelený rozsah TV a datových zásuvek a další příslušenství.

 
Obr. 5. a 6. SEDNA Design/Elements - USB nabíjení

SEDNA Design/Elements – volba profesionálů

Řada SEDNA Design nabízí 4 barvy a řada SEDNA Elements až 9 různých designů vzhledu kamene, dřeva, skla nebo kovu. Barvy přístrojů a krycích rámečků obou řad lze mezi sebou libovolně kombinovat v mnoha variantách.

 
Obr. 7. a 8. Řada SEDNA Design

Podívejte se na SEDNA Design/Elements promo video ZDE.

Seznamte se v krátkých videích jak instalovat a nastavovat přístroje SEDNA Design/Elements:
spínače a zásuvkypřístroj s dvojitou klapkouotočný stmívačdetektor pohybukrabice pro povrchovou montáž.

Vypínače a zásuvky SEDNA Design/Elements: stáhněte si brožuru nebo katalog v PDF.

Věříme, že se nová řada vypínačů a zásuvek SEDNA Design/Elements společnosti Schneider Electric stane ideální volbou každého profesionála.


Nové vypínače a zásuvky SEDNA v interaktivním webináři

Na webináři se dozvíte hlavní výhody jednotlivých produktů, technické zajímavosti a vlastnosti elektronických prvků. Registrujte se ZDE a připojte se k webináři 29. září 2020 v 9:00 hod. 


Chci dostávat novinky Schneider Electric 

Tiskové materiály Schneider Electric

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021