Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Schneider Electric rozšiřuje spolupráci s Rosatomem

7. 6. 2021 | Rosatom | www.rosatom.cz

3. června 2021 během Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra (PMEF) podepsala německá společnost Schneider Electric a ruská korporace pro atomovou energii Rosatom dohodu, která rozšiřuje jejich dosavadní spolupráci.

I první memorandum mezi Rosatomem a Schneider Electric bylo uzavřeno během fóra PMEF, a to v červnu 2015. V letech 2017 a 2019 bylo prodlouženo vždy o dva roky. Nový dokument také prodlužuje platnost původního memoranda, a navíc rozšiřuje oblasti spolupráce do řady dalších směrů, včetně udržitelného rozvoje, odbytu společné elektrotechnické produkce na nejaderných trzích třetích zemí, systémů skladování energie, intelektuálních průmyslových řešení a aditivních technologií.

„Velmi nás těší, že pokračuje naše spolupráce s Rosatomem a že se rozšiřuje do dalších směrů. Poslední roky byly pro naše společnosti velmi produktivní a věříme, že nová etapa spolupráce také přinese mnoho úspěchů. Z našeho pohledu je nejzajímavější spolupráce v oblasti udržitelného rozvoje. Schneider Electric má na tomto poli široké zkušenosti a jejich spojením s inovacemi Rosatomu můžeme významně přispět k ochraně životního prostředí,“ uvedl prezident společnosti Schneider Electric pro Rusko a země SNS Johan Vanderplaetse.

„Vysoce si ceníme výsledků práce se Schneider Electric a věříme, že naše společnosti mají ohromný potenciál pro další rozvoj spolupráce v nových oblastech. Pro nás v Rosatomu je mezinárodní spolupráce jednou ze strategických priorit. V širokém spektru produktů se nám podařilo dosáhnout výborných úspěchů, mohu jmenovat například aditivní technologie, větrnou energetiku, skladování energie, produkty pro obce a logistické služby. Věříme, že společným úsilím s našimi partnery dokážeme přinášet nové inovace, které přispějí k udržitelnému rozvoji,“ řekl generální ředitel Rosatomu Alexej Lichačov.

Tiskové materiály Essential Communication