Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Schaeffler na Auto Shanghai předvedl inovativní technologie pro moderní mobilitu v Číně

2. 5. 2013 | |

Společnost Schaeffler představila na letošním šanghajském autosalonu komplexní koncept diverzifikace v mobilitě pro budoucnost. Centrem expozice společnosti Schaeffler na veletrhu Auto Shanghai byl soubor konceptuálních studií eSolutions, který přináší širokou škálu řešení pro elektromobilitu. Mezi nejvýznamnější inovace představené na šanghajské autoshow patří E-Wheel Drive – vysoce kompaktní pohon, v němž jsou všechny prvky potřebné pro jízdu, brzdění a bezpečnost, tedy elektromotor, výkonová elektronika, ovladače, brzdy i chladicí systém, integrovány dovnitř kola a eDiferential - elektrická osa se dvěma elektrickými motory, integrovanou převodovkou a diferenciálem, který díky optimálnímu rozložení krouticího momentu zajišťuje jedinečnou dynamiku jízdy elektrických vozidel.

Zejména pro elektromobily vyvíjené v blízké budoucnosti pro asijské megapole, představuje umístění pohonných částí do kol možnost velkých úspor místa, což se může projevit ve zcela nových možnostech navrhování tvaru karoserie.
Společnost Schaeffler se stále věnuje také zefektivňování klasických spalovacích motorů ať již jako součástí hybridních systémů, nebo jako hlavního pohonu vozidel s důrazem, na zvyšování efektivity a snižování spotřeby, emisí a rozměrů pohonných jednotek, zejména prostřednictvím co nejpropracovanějších systémů start-stop.

Celou zprávu čtěte ZDE

Obrázek: Schaeffler