Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Samsung vstupuje do světa domácí automatizace se Samsung Smart Home

10. 1. 2014 | |

Na výstavě CES v Las Vegas představil Samsung několik zařízení, která lze integrovat a centrálně ovládat buď pomocí aplikace v mobilním zařízení, nebo ovladačem Lumen připevněným na zeď. Systém komunikuje prostřednictvím Wi-Fi, pokud si pořídíte také modul Lumen pak také přes protokol Z-Wave.
Na výstavě CES Samsung předvedl jak lze pomocí systému ovládat klimatizaci, bezdrátové kamery, LED žárovky s přijímače Wi-Fi signálu a robotický vysavač. Možné je také ovládání jiných zařízení jako jsou ledničky nebo audiovizuální technika.

Pokud si uživatel pořídí kompatibilní produkt, například Samsung Smart Fridge, stáhne si bezplatnou aplikaci a zařízení do ní přihlásí Programovatelné aktivity které Samsung nazývá Moods /nálady/ lze spustit buď tlačítkem na displeji, nebo z časového rozvrhu nadefinovaného uživatelem.

Lumen je dotyková obrazovka s možností připevnění na zeď, kde nahradí vypínač osvětlení nebo termostat a poskytne jednoduché rozhraní pro ovládání všech připojených zařízení v chytré domácnosti – je to vlastně dálkový ovladač pro chytrou domácnost. Modul Lumen systém rozšíří o možnost komunikovat prostřednictvím Z-Wave protokolu, který zvyšuje počet připojitelných zařízení. Možné je také ovládání hlasem z chytrého telefonu nebo tabletu. Samsung bude dále spolupracovat také s partnery třetích stran na rozšíření o platformu pro jejich produkty a služby prostřednictvím nového protokolu pro automatizaci domácností SHP.

Více například na idigitaltimes.com