Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

S elektrotechnikmi plesala Coco Chanel i Charlie Chaplin

14. 2. 2019 | Zväz elektrotechnického priemyslu SR | https://zep.sk

Začiatok plesovej sezóny v Bratislave už tradične patril aj Plesu Zväzu elektrotechnického priemyslu Slovenskej republiky. Piaty ročník tohto slávnostného networkingovému podujatia – večera elektrotechnikov, energetikov a informatikov – privítal viac ako 250 účastníkov.

„Číslo 5 považujeme za také malé jubileum. Keď sme organizovali 1. ročník, bolo nás v sále 150. Dnes nás je tu takmer raz toľko. Som rád, že sa tu po roku opäť stretávame, i to, že vidím známe, ale aj nové tváre,“ povedal na úvod generálny sekretár Zväzu elektrotechnického priemyslu (ZEP SR) Andrej Lasz.

Zväz združuje takmer 100 spoločností s elektrotechnickým alebo príbuzným zameraním. Tento rok oslávi už 28. výročie založenia, no jeho predstavitelia rozmýšľajú moderne. „V roku 2018 sme urobili veľký krok vpred v mnohých oblastiach. Vytvorili sme unikátny kooperačný portál spolupracuj.me, ktorý spája ponuku s dopytom pomocou umelej inteligencie. Nepretržite pracujeme na tom, aby sa stal každodenným nástrojom priemyselných firiem na hľadanie riešenia problémov či nových príležitostí naprieč celým Slovenskom,“ uviedol počas príhovoru generálny sekretár.

Hviezdami večera boli živé sochy – Big Names. Skupina mladých talentovaných ľudí je známa po celom svete. Jej členovia znázorňujú nezabudnuteľné ikony z rôznych oblastí. Hostia sa tak mohli odfotiť s osobnosťami ako Louis Vuitton, Coco Chanel, Milan Rastislav Štefánik, Hamlet či Matka Tereza. Big Names sa predstavili aj v dvoch speváckych číslach. Moderátorkou 5. ročníka bola herečka Lucia Siposová. „Boli ste veľmi charizmatické a kultivované publikum,“ poďakovala sa na záver plesajúcim elektrotechnikom, ktorí opäť dokázali, že sa vedia spolu výborne zabaviť.

Generálnymi partnermi plesu boli spoločnosti Osram a.s., Rittal s.r.o., SAT Systémy automatizačnej techniky spol s r.o. a Siemens s.r.o.  Mediálnymi partnermi boli FCC PUBLIC s.r.o. a ATP journal.

Zväz má ambiciózne plány aj v roku 2019. Služby pre svojich členov chce opäť o niečo skvalitniť. Firmy s elektrotechnickým alebo príbuzným zameraním čaká spoločný nákup firemných automobilov, séria best practice sharing stretnutí na aktuálne a dôležité témy z podnikateľského prostredia, ďalší ročník konferencie ELKON a, samozrejme, aj plesu.

Tiskové materiály ZEP SR