Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

RS Components rozšiřuje sortiment vlastní značky sorbentů

12. 11. 2015 | RS Components | cz.rs-online.com

RS Components rozšiřuje sortiment vlastní značky produktů pro úklid rozlitých kapalin pro vyšší bezpečnost práce. Rozšířený sortiment vysoce kvalitních produktů pro úklid rozlitých kapalin je určen pro správce budov a zákazníky z výrobního a průmyslového segmentu.

Společnost RS Components (RS), obchodní značka celosvětového distributora pro inženýry – Electrocomponents plc (LSE:ECM), oznámila rozšíření sortimentu vysoce kvalitních produktů RS pro úklid rozlitých kapalin, určených pro efektivní zajištění bezpečnosti pracovišť, plnění místních legislativních požadavků a prevenci nehod. 

Rozšířené portfolio RS, zaměřené zejména na prostředí jako autoservisy, dílny a výrobní závody například v potravinářském průmyslu, zahrnuje soupravy pro rozlité kapaliny, absorbenty pro náročné aplikace a vybavení, rozdělené do tří kategorií: pouze olej, univerzální/údržba a chemikálie

Absorbenty pouze pro olej jsou určeny zejména pro potřeby pracovníků servisů a podobných prostředí, protože absorbují pouze olej a další uhlovodíky, včetně benzínu, nafty, petroleje, maziv, hydraulických a motorových olejů, ale neabsorbují vodu ani produkty na vodní bázi. Nejuniverzálnější typ absorbentu – univerzální/údržba – si poradí s většinou kapalin, zejména v případech řady různých tekutin. Absorbuje obecně všechny neviskózní a neagresivní kapaliny, jako jsou produkty na vodní bázi, řezné kapaliny nebo maziva, lubrikanty, rozpouštědla, oleje, maziva a slabé chemikálie. Chemické absorbenty zvládají všechny kapaliny, včetně slabých i silných chemikálií, jako jsou například kyseliny, petrolej a detergenty, rozpouštědla, oleje a paliva, maziva a lubrikační kapaliny. 

Nové soupravy pro rozlité kapaliny RS obsahují různé absorpční válečky s různými absorpčními kapacitami, schopné rychle a účinně odsát olej, vodu a chemikálie. Dodávají se v různých kapacitách a formátech, včetně velikosti 80 l ve verzi pouze na olej, pro údržbu a chemikálie. K dispozici jsou také cenově výhodné náhradní náplně pro některé velké soupravy a řada souprav obsahuje ochranné vybavení, odpadní pytle a nádoby a označovací pásku. 

Pro rychlé vytření rozlitých kapalin je v nabídce řada typů absorbentů s různými kapacitami, včetně podložek pro malé objemy kapalin, univerzálních trhacích rolí pro vyšší objemy a řada absorpčních polštářů, podložek, granulí, prášků a válečků. 

Sortiment vybavení pro zajištění rozlitých kapalin zahrnuje drenážní rohože, vaničky, kontejnery pro sudy včetně palet, pracovní podlážky nebo vaničky, IBC kontejnery včetně palet se zachycením úniku a speciálních pytlů a nádob pro bezpečnou likvidaci kapalin. 

Rozšířený sortiment souprav pro rozlité kapaliny najdete na RS Online.

RS Components Sp. z o.o.

RS Components Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
Warszawa
02-785
cz.rs-online.com

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021