Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

RS Components rozšiřuje sortiment miniaturních PLC pro nové průmyslové aplikace

4. 11. 2015 | RS Components | cz.rs-online.com

Šest modelů a dvě startovací sady doplňují sortiment programovatelných logických kontrolérů Barth Elektronik, včetně typů určených pro komunikaci CAN bus.

Společnost RS Components (RS), obchodní značka společnosti Electrocomponents plc (LSE:ECM), která je celosvětovým distributorem elektronických součástek a elektrokomponent, významně rozšiřuje svůj sortiment miniaturních programovatelných logických kontrolérů velikosti kreditní karty společnosti Barth Elektronik o šest nových modelů a dvě startovací sady. 

Miniaturní PLC společnosti Barth s možností bateriového napájení jsou zaměřeny na výrobce strojů a panelů a otevírají možnosti řízení nových typů průmyslových aplikací. Umožňují vývojářům ovládat malé aplikace, například samostatné stroje nebo mobilní aplikace. Tyto PLC lze navíc integrovat přímo do strojů a nabízejí tak výhodu zjednodušení kabeláže. 

barth

První novinkou nabídky RS, mezinárodního distributora společnosti Barth, je STG-65. Volně programovatelný miniaturní 1kW PLC má vysokonapěťový výstup pro řízení střídavých zátěží až do 4 A (trvalý provoz), vstup 0–10 V a dva univerzální vstupy, díky kterým je ideální pro použití jako přímý AC ovladač pro aplikace regulace teploty. 

Druhým zařízením je STG-95. Nabízí dvouřádkový LCD displej s modrým podsvícením, montážní hloubku pouze 15 mm a je určen pro montáž do panelu s požadovaným krytím IP40. Třetí novinkou je STG-100 s ochranou proti stříkající vodě, venkovní verze miniaturních PLC Barth. Je také vybaven dvouřádkovým LCD displejem s modrým podsvícením a lze jej využít pro aplikace s požadovaným krytím IP65 na čelním panelu. Obě zařízení jsou programovatelná v jazyce BASIC, C nebo Assembler. Čtvrté zařízení, STG-115 s montáží do panelu, je rovněž vybaveno dvouřádkovým podsvíceným LCD displejem, ale nabízí možnost programování v intuitivním grafickém softwaru miCon-L, zdarma dostupném na webu Barth. 

K oblíbeným PLC STG-600 a STG-500 společnost RS také doplnila dva miniaturní PLC STG-650 a STG-550. Nabízejí grafické programování a možnost komunikace přes sběrnici CAN bus. Port RS-485 umožňuje integraci miniaturních PLC do stávajících sítí a také připojení k různým síťovým komponentům, jako jsou displeje, krokové motory, snímače a další monitorovací zařízení. STG-550 a STG-650 nepotřebují k provozu žádná periferní zařízení a jsou vhodné pro řadu aplikací v náročných podmínkách, v automobilovém průmyslu. Nabízejí také možnost bateriového napájení 12/24 V. 

Poslední novinkou jsou nové startovací sady STA-650 a STA-550, které představují kompletní balíček pro rychlé seznámení s grafickým programováním PLC STG-650 a STG-550 v softwaru miCon-L pro programování, simulace a testování. 

Nové miniaturní PLC Barth a startovací sady nyní dodává společnost RS Components.

Tiskové materiály RS Components

RS Components Sp. z o.o.

RS Components Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
Warszawa
02-785
cz.rs-online.com