Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

RS Components představuje nový průmyslový modul I/O

10. 6. 2017 | RS Components | www.cz.rs-online.com

RS Components, obchodní značka společnosti Electrocomponents plc, která je celosvětovým distributorem elektronických součástek a elektrokomponent, oznámila dostupnost nového modulu SIMATIC IOT2000 od společnosti Siemens.

RS Components představuje nový průmyslový modul I/O

Jde o desku typu shield kompatibilní s platformou Arduino, která umožňuje doplňkové digitální a analogové vstupně-výstupní připojení (I/O) v průmyslovém prostředí. Nový modul je navržen tak, aby byl kompatibilní s průmyslovými bránami IoT SIMATIC IOT2020 a IOT2040, a lze jej připojit přímo ke snímačům pro spouštění nekritických procesů.

Odolný modul IOT2000 je adresovatelný pomocí běžného I/O rozhraní a lze jej programovat prostřednictvím jazyků vysoké úrovně. Disponuje certifikacemi CE a UL a je zkonstruován pro nepřetržitý provoz v průmyslovém prostředí. Dostupný rozsah I/O zahrnuje pět 24V digitálních vstupů, dva výstupy a dále dva volitelné analogové vstupy, které poskytují devítibitové rozlišení a rozsah od 0 do 10 V nebo od 0 do 20 mA.

Brána IOT2020 je mimořádně vhodná pro vzdělávací účely a splňuje mnoho požadavků ze strany škol a univerzit. Umožňuje také start-upům a kutilům rozvíjet nápady otevírající cestu k profesionálnímu využití a projektům. Produkt zahrnuje celé spektrum rozhraní, jako je Ethernet, USB a micro SD, je kompatibilní se softwarem open-source včetně Arduino IDE a Yocto Linux a lze jej programovat prostřednictvím jazyků vysoké úrovně, jako jsou např. Java, C++ a JSON.


Vyšlo v časopise Elektro č. 6/2017 na straně 16. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021