Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Rozváděče Hager

18. 5. 2018 | Hager Electro, s. r. o. | www.hager.cz

Rozváděče univers FW s datovou částí

Kompaktní rozváděč pro silové a datové rozvody za jedněmi dveřmi, to je novinka od společnosti Hager. Celkově si lze vybrat z devíti variant pro různé druhy instalace.

Ve veřejných a komerčních prostorech nebo ve větších bytech nebylo nikdy snadné přizpůsobit distribuci energie a dat v rozváděči. Nové rozvodnice univers FW s datovou částí jsou přesně to, co bude náročný uživatel potřebovat. Vybírat je možné z rozváděčů pro nástěnnou i zapuštěnou montáž, popř. se rozhodnout pro plně sestavené modulární rozváděče vybavené osvědčenými bezšroubovými svorkami, které ušetří až 40 % času při instalaci.

Úzký, 300mm distribuční rozváděč s kombinací silové a datové části

Dokonce i přesto, že je k dispozici jen velmi omezený prostor pro rozváděč, společnost Hager jako jediná firma na trhu přináší řešení i této situace: nový, univerzální rozváděč s maximální kapacitou osm lišt DIN se šířkou pouhých 300 mm. Silová a datová část jsou umístěny nad sebou. Modulární rošt s datovým polem může mít velikost tří lišt DIN + perforovaný montážní plech (3+5) nebo čtyři lišty DIN s montážním plechem (4+4). Dvě nové varianty roštů jsou k dispozici i pro osvědčenou úzkou, 300mm rozváděčovou skříň o velikosti sedm lišt DIN, a to v kombinaci (4+3), kdy jsou použity čtyři řady lišt DIN pro silovou část a zbylý prostor pro část datovou. V kombinaci (3+4) je tomu naopak.


Vyšlo v časopise Elektro č. 5/2018 na straně 50. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021