Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Rosatom vyrobil a dodal náhradní díly pro JE Dukovany

16. 6. 2020 | Rosatom | www.rosatom.cz

Společnost CKBM (součást strojírenské divize ruské korporace pro atomovou energii Rosatom) vyrobila a odeslala zásilku náhradních dílů pro hlavní cirkulační čerpadla jaderné elektrárny Dukovany. Dodané prstence ucpávek, které budou použity během pravidelné údržby v rámci plánované odstávky, byly vyrobeny v rekordně krátkém čase, což umožnil systém pro zajištění nepřetržité výroby.

Jaderná elektrárna Dukovany

„Díky programu na zajištění nepřetržitého výrobního procesu nám výroba náhradních dílů pro jadernou elektrárnu Dukovany trvala pouze jeden měsíc a dodrželi jsme při ní všechny požadavky na kvalitu, které jsou v případě těchto dílů kladeny. Tato výrobní lhůta uspokojila nároky zákazníka a napomohla tomu, že všechny údržbářské práce během odstávky proběhnou v daném termínu,“ uvedl výrobní ředitel CKBM Alexej Kuzmin.

Společnost CKBM je ruským vývojářem a výrobcem hlavních cirkulačních čerpadel pro reaktory typu VVER. Podnik pravidelně dodává náhradní díly do jaderných elektráren v Rusku i v zahraničí, těmto elektrárnám poskytuje konstruktérskou a technologickou podporu a pomáhá zajišťovat údržbu čerpacích zařízení, která jsou v těchto elektrárnách namontovaná.

Tiskové materiály Essential Communication

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021