Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Ročenka ELEKTRO 2017 právě vyšla

7. 2. 2017 | FCC PUBLIC | www.odbornecasopisy.cz

Na jejích stránkách najdou zdroj poučení, informace pro využití v praxi i zajímavou četbu pro chvilky volného času ti, kteří si chtějí zachovat přehled o dění v oboru.

ROČENKA ELEKTRO 2017 přináší hned několik zajímavých témat.

Vedle přehledu odborných veletrhů, výročí slavných osobností vědy a techniky, seznamu institucí a adresáře ČKAIT zde lze najít např. nejaktuálnější informace o nových elektrotechnických normách ČSN a PNE. V elektrotechnice je obecně bezpečnost a dodržování legislativy alfou a omegou každého elektrotechnika. Tímto tématem se zabývá článek z oblasti ochrany před bleskem a přepětím. Článek o kardiostimulaci dává nahlédnout do problematiky biomedicínského inženýrství. Jak by mohla vypadat města budoucnosti, se lze dočíst v příspěvku o vizi Smart City. Z dalších témat je dobré zmínit např. právní ochranu designu, nevšední pohled na cívky a jejich pole nebo příspěvek o československé výrobě vysavačů pod znakem sovy.

Ročenka je určena technikům, konstruktérům, projektantům, elektromontérům, pracovníkům údržby, revizním technikům, pracovníkům obchodně-technických služeb a všem zájemcům o aktuální informace z oblasti elektrotechniky. Poskytuje zábavu i poučení pro všechny, kteří si chtějí zachovat přehled.

Autoři: Ing. Vincent Csirik, Ing. Antonín Grošpic, CSc., Ing. Josef Košťál, JUDr. Pavel Koukal, Ph. D., Ing. Jiří Kutáč, Václav Macháček, Ing. Jan Růžička, Mgr. Lucie Střechová

Cena: 132 Kč

Vydalo: FCC PUBLIC, Praha 2017, 256 str.

Objednávejte on-line zde.