Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Ptáte se na lineární motory?

14. 6. 2018 | HIWIN s. r. o. | www.hiwin.cz

Ve společnosti HIWIN vám řeknou i to, co nechcete slyšet

Slovo řešení zní v jednotném i množném čísle stejně. Pokud se obrátíte na společnost HIWIN, můžete si být jisti, že toto slovo vnímají v čísle množném. Žádný projekt v sobě nemůže zahrnovat všechny možné (ale i nemožné) varianty, a přesto je potřeba s nimi pracovat. Jen tak lze najít to jediné správné řešení.

Gantry systém HIWIN HS2 s pohonem pomocí ozubeného řemene HIWIN
Obr. 1. Gantry systém HIWIN HS2 s pohonem pomocí ozubeného řemene

S kanónem na komára

Je správné, když zákazník vyžaduje to nejlepší. Ale to nejlepší nemusí být největší, nejvýkonnější nebo nejdražší. Lidé u společnosti HIWIN říkají, že nejlepší znamená optimální. Správné řešení v sobě nemusí zahrnovat jen nejlepší dostupnou technologii, ale musí brát ohled na optimalizaci celkových nákladů a přínosů. Můžete se vsadit, že ve společnosti HIWIN budou u navrhované varianty porovnávat opravdu všechna možná pro a proti.

Obr. 2. Křížový stůl HIWIN CTLM-M s lineárními motory LMSA32 pro zátěž až 100 kg
Obr. 2. Křížový stůl HIWIN CTLM-M s lineárními motory LMSA32
pro zátěž až 100 kg

Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat laciné věci

Řešení navržené společností HIWIN nemusí být vždy nejlevnější. Přesto se nabídnuté řešení ukáže ve světle celkových nákladů na provoz a vlastnictví jako to nejvýhodnější. Bezproblémový a dlouholetý provoz lineárních motorů v rámci celé aplikace bude nakonec znamenat, že bylo vybráno optimální řešení, byť by zprvu vypadalo jako drahé.

Náš zákazník, náš … partner

Lidé ve společnosti HIWIN zákazníkům naslouchají. Pečlivě a pozorně. Každý zákazník si může být jist, že se setká s individuálním přístupem. Stejně tak budou lidé v HIWIN přistupovat k návrhům řešení a přinášet je doslova šitá na míru, tedy klidně zcela mimo standardizované katalogové produkty. HIWIN dokáže nabídnout i řešení, které, vyžaduje-li to situace a požadavky zadavatele, zahrne také komponenty jiných výrobců a technologických partnerů.


Obr. 3. Osa HIWIN LMU210 s lineárním motorem LMSA22C se špičkovou
silou 1 341 N

Když je moře klidné, kapitánem může být každý

Značka HIWIN je zastoupena ve všech vyspělých průmyslových zemích světa. Lidé v této firmě vzájemně sdílejí zkušenosti, které získali nejen v případě jednoduchých projektů, ale sdílejí informace i z projektů, nad kterými se doslova vznášely blesky a valila voda. Hledají řešení i pro ty nejnáročnější aplikace do extrémních podmínek. Můžete se o jejich znalosti a mnohaleté zkušenosti opřít. U Hiwinu vidí i do podpalubí a řeknou vám, co se tam děje. Jsou to profíci.


HIWIN (název vznikl složením z výrazů HI-tech a WINner – volně přeloženo jako vítěz v hi-tech technologiích) je dnes v mnoha zemích světa synonymem pro vysoce kvalitní komponenty lineární techniky. Reprezentantem značky HIWIN je i česká společnost HIWIN s. r. o., která je kapitálově spojena s evropskou centrálou v německém Offenburgu. Česká firma HIWIN s. r. o. je výhradním distributorem produktů HIWIN pro Českou republiku, Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Srbsko, Černou Horu, Makedonii a Bosnu a Hercegovinu. Produkty HIWIN, vyráběné v několika závodech na Tchaj-wanu, v Japonsku, v USA, v Německu i v ČR, jsou dodávány přímo ze skladu v Brně a jsou určeny především pro manipulační a jednoúčelové stroje, CNC zařízení a obráběcí centra, strojní vybavení, těžké řezací stroje, brusky, pily, formovací stroje, automatizační zařízení, vysokorychlostní polohovací jednotky, lékařská zařízení, elektronický průmysl a polohovací zařízení. Přidanou hodnotou značky HIWIN je na celém světě kvalita produktů, rychlost dodávek, odborná pomoc a všestranná péče o zákazníka.


 Vyšlo v časopise Elektro č. 6/2018 na straně 36. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021