Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

První kolo Adventních prohlídek přitáhlo k Temelínu téměř 250 lidí

30. 11. 2016 | ČEZ a.s. | www.cez.cz

Bylo to pěkné a zajímavé. Takové bylo nejčastější hodnocení návštěvníků, kteří si o víkendu prohlédli Jadernou elektrárnu Temelín. Celkem přes bránu jihočeské elektrárny prošlo téměř 250 zájemců o jadernou energetiku. Druhé kolo Adventních prohlídek bude pokračovat o nadcházejícím víkendu. Kapacita 270 osob je již naplněna.

Informační centrum ČEZ TemelínCelkem šestkrát vjely autobusy během prvního adventního víkendu do areálu temelínské elektrárny. Dohromady přepravily téměř 250. Nástupu do autobusu předcházelo ověření totožnosti a bezpečnostní kontroly. Mezi návštěvníky převažovali Jihočeši, ale přijeli i lidé například z Unhoště u Kladna nebo Bohumína. Odměnou jim byl netradiční pohled na Temelín za tmy, průjezd areálem elektrárny nebo návštěva havarijního řídícího střediska.

Ze Středočeského kraje do Temelína dorazil Jakub Černý. „Přítelkyně objevila akci na internetu, tak jsme se přihlásili, protože jsme tady ještě nebyli. Bylo to pěkné a zajímavé. Rád bych někdy viděl i víc z vlastní elektrárny, třeba reaktor,“přeje si Jakub Černý.

S programem prohlídky byl spokojen i Petr Dostál z Albrechtic. „Bylo to krásný a výklad byl skvělý. Jsem moc rád, že jsem se zúčastnil.“

Všichni návštěvníci navíc měli neobvyklou možnost diskutovat s vedoucím druhého temelínského bloku Václavem Havlíčkem. „Dotazů padla celá řada. Bylo patrné, že mezi návštěvníky bylo hodně lidí se zájmem o energetiku. I pro mě osobně bylo dobré slyšet, co zajímá lidi mimo elektrárnu ohledně energetiky a Temelína,“ poznamenal Havlíček.

Adventní prohlídky bude ČEZ v Temelíně pořádat i o prvním prosincovém víkendu. Autobusy budou do areálu temelínské elektrárny vjíždět v 16:00, 17:15 a 18:15 hodin. Program bude tentokrát zaměřen hlavně na děti. Podmínkou jejich účasti je platný občanský průkaz nebo cestovní pas. Adventní atmosféru u Infocentra pak navodí čerti, krampusáci, Mikuláš nebo anděl.

Od začátku roku navštívilo Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín přes 27 tisíc lidí. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Tiskové materiály ČEZ

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021