Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Průmyslová veřejnost míří do Prahy

27. 3. 2017 | ABF, a.s. | www.abf.cz

Zatímco turisté míří do Prahy stále hlavně za památkami v centru, průmyslová veřejnost na začátku května raději vyrazí do Letňan. Ve dnech 9. až 12. května zde totiž areál PVA EXPO PRAHA hostí jedinečný souběh průmyslových veletrhů. Hustota inovačního potenciálu pro tuzemský průmysl tak jinde nemůže být ani vyšší. PRŮMYSLOVÉ VELETRHY PRAHA je jednoduše dobré nezmeškat.

FOR INDUSTRY, FOR WELD, FOR SURFACE, FOR ENERGO Smart, FOR INFOSYS a FOR LOGISTIC – tak zní základní výčet lákadel a současně názvy květnových veletrhů v Praze. Komplexní přehled novinek z tuzemského průmyslu se tak v různých segmentech opět představí na jednom místě, aby vytvořil zcela jedinečnou platformu pro sdílení novinek. Právě takové místo může pozitivně přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti tuzemského průmyslu. V neposlední řadě pak představuje stejnou obchodní příležitost pro potenciální vystavovatele. Neměli by však váhat dlouho, protože již nyní veletrhy registrují třicetiprocentní nárůst zájmu a každým dnem se zabírají další místa výstavní plochy areálu. Význam akce potvrzuje i skutečnost, že generálním partnerem PRŮMYSLOVÝCH VELETRHŮ PRAHA se stala Skupina ČEZ.

FOR ENERGO Smart: Chytrá zařízení pro chytřejší výstavu

V roce 2017 rozšíří veletrh FOR ENERGO svou nomenklaturu o problematiku SMART CITIES a stane se z něj FOR ENERGO Smart. Logický krok jde ruku v ruce s rozšiřováním chytrých zařízení a celkově větším počtem nálepek SMART na zařízeních spojených s výrobou, rozvodem a efektivním využitím elektrické energie.

Bohatě zastoupenou skupinou pak na výstavě bude také oblast elektromobility. Tu nepřinese jen propojení s prvním Dynamickým autosalonem. Vydavatelství Volty.cz bude mít u svého stánku nejlevnější elektromobil od společnosti Velor-X-Trike. Cena tříkolek včetně baterií začíná na 119 900 Kč bez DPH, čtyřkolky jsou zhruba o 20 000 Kč dražší. Na výstaviště se vrací také firma 4wifi, a.s., která provozuje největší tuzemský e-shop se zařízením pro bezdrátové sítě a zahraniční e-shop s komponenty pro DC výkonová řešení založená na nových technologiích jako jsou lithiové články či baterie, solární panely, mikroměniče, invertory a příslušenství.

FOR ENERGO Smart však nereprezentuje pouze elektromobilita. Mezi vystavovatele se řadí například také firma TOP INSTRUMENT, která nabízí kompletní řešení snímání tlaku, teploty a vlhkosti nejen v oboru VZT a TZB, ale i v celém spektru průmyslového snímání těchto procesních veličin. Jejich tradiční spoluvystavovatel, firma Easytherm, navíc představí zařízení pro průmyslové tepelné procesy – např. měřicí a regulační technika, polovodičové výkonové spínače, topná tělesa, snímače teploty a kompenzační vedení. Dalším zástupcem oboru je společnost Nedelko, dovozce a distributor kvalitních elektrotechnických materiálů, elektronických komponent, označovacích a bezpečnostních řešení a také LED osvětlení, a to již od roku 1954.

Hlavním doprovodným programem veletrhu bude 3. ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu se širokým zastoupením významných hostů.

Skvělá výstava potřebuje ještě lepší doprovodný program

Po všechny čtyři veletržní dny bude integrovanou součástí veletrhu také doprovodný program, který bude probíhat nejen v novém multifunkčním kongresovém sále pro 650 osob, ale také ve zrekonstruovaných menších sálech.

Jedním z hlavních lákadel bude již třetí ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu, který se bude týkat především chytrého využití energie a vzestupu elektromobility. Tato vrcholná událost na mezinárodní úrovni vytváří prostor pro diskuzi významných představitelů státu, firem a oborových organizací o současném směřování energetiky. Vážení hosté zde budou reflektovat aktuální témata jako začlenění elektromobility do konceptu Smart City, začlenění budovy jakožto aktivního prvku energetické soustavy či prosazování bezdrátové komunikační technologie v energetice. Vše navíc s garancí bezplatného vstupu pro zástupce průmyslových firem při včasné registraci.

Technologickému pokroku v tuzemské výrobě vévodí trendy digitalizace, automatizace, robotizace i bezpečnosti. Právě to budou hlavní okruhy fóra s názvem Výroba nové generace, které neopomene zejména témata spojená s fenoménem zvaným Průmysl 4.0 či novým trendem v kooperaci lidí s roboty. Fórum bude zaměřeno zejména na praktické ukázky reálných aplikací z tuzemské i zahraniční praxe. Vrací se také konference a největší výstava trendů v oboru 3D tisku v ČR – 3Dexpo. Pořadatelé v programu neopomíjejí také častý stesk výrobních podniků po nedostatku zkušených pracovníků. Propojení poptávky s nabídkou reflektuje nový veletrh pracovních příležitostí pod názvem FOR JOBS.

Novinkami pro veletrh je pak příchod tradiční akce LÍDŘI ČESKÉHO EXPORTU, která za účasti vysokých představitelů vlády proběhne poprvé právě v rámci PRŮMYSLOVÝCH VELETRHŮ PRAHA. Svoji účast potvrdil již místopředseda vlády ČR Pavel Bělobrádek, ministr financí Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek.

Vůbec poprvé se na akci objeví také unikátní formát Dynamického autosalonu. Zástupci široké veřejnosti, kteří navštíví veletrh a současně přemýšlejí o nákupu vozu, budou mít možnost prohlédnout si, porovnat a vyzkoušet na jednom místě mimořádně širokou paletu značek a modelů. Ještě větší provázanost s průmyslovými veletrhy, konkrétně s FOR ENERGO Smart, pak představuje míra účasti elektromobilů a hybridů v nabídce autosalonu.

Jediná a přitom jedinečná šance vystavovat v Praze

Individuální přístup aktuálně přivádí na výstaviště nejen stálé, ale zejména nové účastníky z řad dodavatelů pro průmyslový trh. Za zmínku jistě stojí, že organizátoři již nyní evidují třetinový nárůst zájmu vystavovatelů. K dispozici jim je největší veletržní areál v hlavním městě, který prošel za poslední roky rozsáhlou modernizací výstavních hal i zázemí pro návštěvníky či vystavovatele. V PVA EXPO PRAHA se tak rodí něco, čemu se dá s trochu nadsázky říkat INDUSTRY 5.0 – tedy malá revoluce na poli tuzemských odborných výstav. Ať patříte mezi potenciální vystavovatele či možné návštěvníky dychtící po novinkách z průmyslového trhu, naše dveře jsou vám otevřené. Přijďte zažít průmyslovou revoluci na vlastní kůži na letošní PRŮMYSLOVÉ VELETRHY PRAHA.

FOR INDUSTRY | FOR ENERGO Smart| FOR LOGISTIC | FOR SURFACE| FOR WELD | FOR INFOSYS | 3D EXPO
9. – 12. května 2017 | PVA EXPO PRAHA |
 www.PrumysloveVeletrhyPraha.cz

Tiskové materiály ABF