Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Prof. Pavelka oceněn v Číně

21. 4. 2016 | FEL ČVUT v Praze | www.fel.cvut.cz

Cenu Dalian Xinghai Friendship Award za svoji dlouholetou činnost v oblasti spolupráce ČVUT s čínskými univerzitami Tsinghua University, Beihang University a Beijing Jiaotong University obdržel Prof. Jiří Pavelka z ČVUT v Praze.

Prof. Pavelka, DrSc., obdržel cenu Dalian Xinghai Friendship Award za svoji dlouholetou činnost v oblasti spolupráce ČVUT s čínskými univerzitami Tsinghua University, Beihang University a Beijing Jiaotong University, ČSVTS s čínskou partnerskou organizací CAST (China Association for Science and Technology) a především za svůj podíl na založení společného výzkumného centra čínského výrobce lokomotiv CRRC v Dalianu a ČVUT v Praze.

 

prof. Pavelka po obdržení medaile a certifikátu

 Město Dalian má více než sedm milionů obyvatel a je jedním z průmyslových center Číny především v oboru železniční dopravy.

Prof. Pavelka převzal cenu osobně na slavnostním předávání cen v City Hall města Dalian z rukou primátora tohoto města Mr. Xiao Shengfenga. Dostalo se mu té cti, že byl vybrán, aby přednesl poděkování jménem všech šestnácti oceněných.

(redakce)

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021