Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Příznivci teplárenství se letos opět sjedou do Hradce Králové

14. 3. 2016 | Teplárenské sdružení ČR | www.tscr.cz

22. ročník tradiční konference Dny teplárenství a energetiky se letos uskuteční ve dnech 26. a 27. dubna 2016 opět v Hradci Králové. Energetičtí odborníci i zástupci měst a obcí nebo bytových družstev budou diskutovat o budoucnosti teplárenství v rychle se měnící energetice. Připraven je také bohatý doprovodný program včetně společenského večera, na kterém proběhne slavnostní vyhlášení Projektů roku.

V Paříži bylo dosaženo dohody o snižování emisí skleníkových plynů, Evropská komise připravuje klimaticko-energetický rámec legislativy do roku 2030 a přišla s historicky první strategií pro vytápění a chlazení, vláda ČR chce připravit antifosilní zákon. Na druhé straně jsou fosilní paliva nejlevnější za dlouhou dobu a možná budou velmi levná i v dalším desetiletí.

Situace ve světové energetice je rok od roku turbulentnější, do toho v EU vstupují nejrůznější politické cíle a zbožná přání a je stále těžší se v tom chaosu vyznat. Teplárenství však pro svůj rozvoj potřebuje pevné body, o které by se mohlo opřít. Budeme je společně hledat,″ řekl Mirek Topolánek, předseda výkonné rady Teplárenského sdružení České republiky.

Je snižování emisí pro teplárenství hrozbou, nebo příležitostí? Co čekat od připravované legislativy EU? Jak bude vypadat nový design trhu s elektřinou? Jaké jsou nové trendy v teplárenských technologiích? Podaří se v ČR nastartovat transformaci odpadového hospodářství, nebo zůstane rájem skládek? Co přinese posunutí limitů těžby uhlí na lomu Bílina? Dokáže teplárenství obstát v konkurenci s jinými způsoby vytápění a co pro to musí udělat? Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět zahraniční hosté, zástupci Teplárenského sdružení ČR, vrcholového managementu teplárenských společností i zástupci státní správy a další odborníci.

„Očekáváme účast řady významných osobností, účast přislíbila například náměstkyně ministra průmyslu a obchodu Lenka Kovačovská, ze zahraničí letos přijal naše pozvání Paul Voss, ředitel asociace Euroheat & Power, která v EU zastupuje sektor dálkového vytápění a chlazení, a o švédském systému nakládání s odpady promluví John Johnsson z Göteborgu,″ doplnil Martin Hájek, ředitel výkonného pracoviště Teplárenského sdružení ČR.

Na Dnech teplárenství a energetiky se tradičně setkávají zástupci Teplárenského sdružení ČR, vrcholového managementu teplárenských společností, zástupci státní správy i samospráv, ale také zástupci bytových družstev a společenství vlastníků i technologických firem. Letošní již 22. ročník této prestižní akce se bude konat ve dnech 26. a 27. dubna v Kongresovém výstavním a společenském centrum ALDIS v Hradci Králové. Tento unikátní soubor konferencí, seminářů a výstavy vloni přivítal více než tisícovku posluchačů a návštěvníků. Příležitostí pro osobní setkání, diskuze i navazování kontaktů je také společenský večer, na kterém jsou již tradičně vyhlašována ocenění Projekt roku v soustavách dálkového vytápění a chlazení.

„Chceme navázat na velmi úspěšný loňský ročník a laťka je opravdu vysoko. Přechod na dvoudenní formát při zachování rozsahu a rozmanitosti akce je velkou organizační výzvou,“ uvedl Aleš Pohl ze společnosti Exponex, která akci organizačně připravuje.

Aktuální informace o akci naleznou zájemci na stránkách www.dnytepen.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021