Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pokrok ve vyjednávání notifikace OZE je dobrou zprávou, dobojováno ale není

16. 8. 2016 | Teplárenské sdružení České republiky | www.tscr.cz

Reakce Teplárenského sdružení ČR na tiskovou zprávu Ministerstva průmyslu a obchodu z 16. srpna 2016: „V energetice máme samé dobré zprávy“.

„Dosažení významného pokroku ve vyjednáváních ohledně notifikace provozní podpory výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie je jistě velmi dobrou zprávou, dobojováno ale stále není,“ řekl předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR Mirek Topolánek a dodal: „Je potřeba zintenzivnit snahu o dokončení dalších notifikačních řízení, zejména v případě podpory vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla.“

Teplárenské sdružení ČR proto žádá Ministerstvo průmyslu a obchodu i další zúčastněné orgány, aby se nadále intenzivně věnovaly otázce dokončení notifikací a vzájemně úzce spolupracovaly. Jen tak se může podařit dokončit další řízení tak, aby nebylo ohroženo vyplácení podpory v příštím roce.

„Energetický regulační úřad by měl připravit cenové rozhodnutí pro podporu všech typů podporovaných zdrojů energie včetně těch, kde nebude notifikační řízení do září uzavřeno,“ domnívá se ředitel Teplárenského sdružení České republiky Martin Hájek.

Na průtahy v části notifikačních řízení týkajících se vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla by neměli doplatit provozovatelé těchto zařízení a odběratelé tepla, kteří tuto situaci nezpůsobili.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021