Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Plattform Industrie 4.0 a Industrial Internet Consortium se domluvili na vzájemné spolupráci

14. 3. 2016 | Industrial Internet Consortium | www.iiconsortium.org

Zástupci společnosti Plattform Industrie 4.0 (I4.0) a organizace Industrial Internet Consortium (IIC) se setkali ve švýcarském Curychu, aby prodiskutovali potencionální spojení svých řešení - konkrétně Reference Architecture Model společnosti Industrie 4.0 (RAMI4.0) a Industrial Internet Reference Architecture (IIRA).

Setkání dopadlo nad očekávání dobře a zástupci obou společností tak mohli nahlédnout pod pokličku těchto modelů, které ukázaly přímý vztah mezi elementy modelů a zajistily, že v budoucnu bude možné tyto modely sloučit. Zástupci také projednávali možnou spolupráci v oblasti testovací sady IIC a testovacích zařízení infrastruktury I4.0, stejně jako standardizace a architekturní a obchodních strategie v oblasti průmyslového internetu věcí.

Industrial Internet Consortium

Dr. Richard Mark Soley, výkonný ředitel Industrial Internet Consortium k tomu uvedl: „Vzájemná snaha je jasnou známkou, že technici dokáží překonat jakoukoliv překážku a vyřešit problémy, které by jinak mohly být příčinou překážek na cestě k zavedení internetu věcí pro průmyslové aplikace. Tleskám všem zúčastněným, děkuji jim za jejich práci a těším se na budoucí úspěšnou spolupráci.

S návrhem na setkání v Curychu původně přišla společnost Bosch a SAP, jakožto členové organizačního výboru obou organizací. Na setkání byla stanovena neformální skupina, která bude pokračovat ve zkoumání potencionální spolupráce mezi I4.0 a IIC. Otevřená, neformální skupina zahrnovala společnosti Bosch, Cisco, IIC, Pepperl + Fuchs, SAP, Siemens, Steinbeis Institute a Thingswise.

Celá zpráva na Industrial Internet Consortium

Image Credit: Industrial Internet Consortium

-jk-