Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Plastic Logic a Novaled představily pružný celoplastový AMOLED displej

13. 2. 2014 | |

Britská technologická firma Plastic Logic a dodavatel meteriálů pro OLED - firma Novaled, oznámily úspěch ve vývoji flexibilních, celoplastových displejů. Partneři předvedli první vzorek celoplastového OLED displeje vyrobeného průmyslovou cestou.

Celoplastové OLED displeje vynikají pružností, robustností a nízkou hmotností, což jsou ty nejlepší předpoklady pro jejich nasazení ve spotřební elektronice a především pak v rychle rostoucím segmentu wearable elektroniky.

Vzorek byl představen na konferenci Flextech v arizonském Phoenixu 6. února 2014. Ředitel společnosti Plastic Logic Indro Mukerjee při této příležitosti uvedl: „Flexibilní elektronika již je – jak vidíte – skutečností. Dokazuje to nejnovější vývoj v oblasti plastů, ohebných displejů a senzorů. Nyní se poprvé podařilo plně organický AMOLED display vyrobit průmyslově."

A právě to by mělo znamenat revoluci ve wearable produktech, novém revolučním odvětví spotřební elektroniky: možná také proto se o roce 2014 hovoří jako o roce, kdy se wearable elektronika z výstřelku pro early adopters stane mainstreamovou záležitostí. Partneři nyní plánují připravu několika dalších vzorků - na konci řady by měl stát plně flexibilní a zcela nerozbitný AMOLED displej. Segmentu flexibilních displejů se předpovídá, že do roku 2020 dosáhne objemu 10 miliard dolarů.

Více informací na novaled.com