Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Phoenix Contact založil společnost E-Mobility

7. 5. 2013 | |

Na začátku roku 2013 založila společnost Phoenix Contact společnost E-Mobility GmbH, která se zaměří na činnost skupiny v oblasti elektromobility a na rozvoj tohoto sektoru. Výrobní prostory společnosti se nachází v obchodním parku Schieder-Schwalenberg, pouhých pět kilometrů od centrály společnosti Phoenix Contact v německém Blombergu.
Společnost Phoenix Contact se v posledních několika letech věnovala vývoji široké škály elektronických komponentů pro nabíjecí stanice a infrastrukturu nabíjení. Tyto komponenty a systémy se již používají v nabíjecích stanicích mnoha renomovaných výrobců. Kromě nich zahrnuje produktové portfolio také kompletně montované nástěnné skříňky pro nabíjecí stanice.
V současnosti společnost Phoenix Contact Phoenix nabízí jak běžné nabíjecí konektory pro střídavý proud (AC), tak i nové kombinované konektory DC pro mnohem rychlejší nabíjení stejnosměrným proudem (DC), s nimiž lze elektromobil dobít přibližně za půl hodiny. Tento konektor pro rychlé nabíjení, který je specifikován ve standardu typu 2, vyvinula společnost Phoenix Contact v úzké spolupráci s předními automobilovými výrobci VW, Audi, Porsche, BMW a Daimler. Konektor je rovněž kompatibilní se stávajícím konektorem AC, podporuje tedy také delší režim dobíjení, např. přes noc.
Německý automobilový průmysl a partnerská společnost pro vývoj Phoenix Contact získali Bavorskou státní cenu za elektromobilitu za konektor pro rychlé nabíjení typu 2. Nyní se chystá zavádění tohoto konektoru v širším měřítku: od poloviny roku 2013 budou elektromobily Volkswagen e-UP dodávány standardně s konektorem Phoenix-Contact pro rychlé nabíjení.

Podrobnosti čtěte ZDE