Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Patentové právo na veletrhu AMPER

27. 3. 2012 | |

Odpoledne dne 22. března zavítal do stánku 097 nakladatelství FCC PUBLIC v pavilonu P brněnského Výstaviště Ing. Josef Zima, předseda Asociace rozvoje invencí a duševního vlastnictví (ARID, http://www.arid-hk.cz) místopředseda Českého svazu vynálezců a zlepšovatelů, spolupracovník Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) a Evropského patentového úřadu (EPO).

Ptát jste se ho mohli na otázky týkající se třeba duševního vlastnictví, patentového práva, nebo možností a metodiky využívání patentových registrů pro vývoj ve firmě. Ing. Zima navštívil také Ampérovské studio Elektrika.tv. Rozhovor s ním vedl šéfredaktor časopisu ELEKTRO, Ing. Josef Košťál.

Ing. Josef Zima – vystudoval ČVUT Praha – FSI, obor konstrukce obráběcích a tvářecích strojů, se zahraniční stáží v rámci diplomové práce v roce 1969. Následovala praxe ve vývojové a konstrukční kanceláři gumárenských strojů, v oddělení projektování a konstruování tepelných systémů a zařízení a poslední dekádu ve funkci vedoucího vývoje indukčních a optických senzorů ve firmě Siemens Nízkonapěťová spínací technika Trutnov, kde současně vykonával i funkci pověřence pro patentovou práci. Po roce 1992 absolvoval dálkové studium na Institutu průmyslově právní výchovy ÚPV Praha. V současné době vykonává funkci předsedy Asociace rozvoje invencí a duševního vlastnictví a místopředsedy Českého svazu vynálezců a zlepšovatelů. Ing. Josef Zima je mj. autorem seriálu Průmyslové právo v praxi, který vychází v časopise Elektro od čísla 8-9/2011.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021